Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2022 15:02 - Какво разбраха със сигурност украинските власти и украинските военни?
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1213 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 13.03.2022 15:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Честна дума, не съм говорил с нито един украинец, дори и по интернет. Но не ми и трябва - сега ще ви кажа, какво си мислят тия, две седмици след началото на Хуманитарната Операция на Русия в Украйна.

Накратко:
1. Разбраха, че няма да получат обещаната от НАТО помощ срещу Русия.
2. Разбраха, че всъщност НАТО ги е използвал, за пушечно месо, с цел да предизвикат изтреблението на руснаци и руснаци. Или ако щете, на руснаци и украинци (полуруснаци).

Много е гадно да разбереш, че помощта на която си разчитал, защото са ти я били обещали предварително няма да я получиш.
Но много по-гадно, е да разбереш, че всъщност си бил използван, бил си малка и жалка пионка в ръцете на американците, че това което си направил е напълно неизгодно за собствения ти народ и дори за самия тебе. Защото дори някои най-висши украински компрадори да получат възможност да избягат навеки в бленувания богат запад, повечето от върхушката няма да ходят никъде.
Или пък ако ходят, няма да бъдат никакви. И ще трябва всъщност да бягат - изгнаници клети отломка нищожна (от винаги храбър народ мъченик - но това се отнася вече за арменците).


Какво трябва да очакваме в такава ситуация не само от украинците които воюват, но и от украинците които командват военните части? 

Както казах много им е гадно. Оти ги ручахме жабетата, сега си мислят (почти) всичките тия. Те са демотивирани. Те са много ядосани на запада. Те са мотивирани да нападнат запада.

Същевременно руската армия ги мотивира допълнително и с особена сила и да избягат от фронта срещу нея.

Нещо повече, има странна синергия между разочарованието на украинците от запда и действията на руската армия.

Какво имам предвид  - от началото на тая хуманитарна операция на Русия, мина повече време от колкото се очакваше, при това не само от мене. Някои като Красимир Иванджийски, които отдавна предсказаха събитието, предричаха, че руската армия ще превземе Киев, ако не се лъжа за шест часа (мисля, че не греша, но нещо не намирам къде точно той го е казал това и не ми се търси).

Обяснимо е, че руснаците всъщност не бързат, защото целта им е, да щадят максимално мирното население, което притиснатите в ъгъла, като плъха на Путин уркаински военни използват за жив щит и дори изтребват умишлено, също и с цел да изкарат, че това го правят руснаците.

Но всъщност, украинските военни общо взето на много места им е дадена възможност да отстъпят. Основните части на украинската армия се намират в котела на изотчния фронт, където са се закопали, и запасили с муниции, но те са обречени. Батальонът Азов е заел позиции в Мариупол, но е вече на края на силите си и иска помощ от окполата се украинска армия. Такава помощ няма да му бъде дадена и според някакви си там експерти това е капан за украинската армия - ако тръгне да помага на Азов, ще бъде унищожена.


Но има и един много съществен въпрос "Защо руснаците не извършиха с десантни части преврат в Киев и на други ключови държавни институции още в началото на операцията? 

Сега е очевидно, че освен по причина обективните основания, забавянето на руската операция е поради умишленото протакане на операцията от руснаците.

Това е много важен извод. Той означава, че руснаците, са планирали операцията по тоя начин от самото начало. Есетествено, че такива като Иванджийски, както и други коментатори не са имали предвид, че е възможно умишлено от самото начало руснаците да планират бавния ход на операцията. Всички те предвиждат че по принцип е възможно Русия да извърши истински блицкрииг. Всъщност самите военни и руската държава не са обявявали никакъв блицкрийг.

Какво обявиха те - това е много важно. Те обявиха демилитаризация и денацификация.
Втората думичка просто парализира украинските коментатори, които се появяват и по руските коментарни предавания. Те питат настойчиво, какво означава "денацификация".

Еми това означава, че нацистите не могат да очакват никаква милост. Това са тези които за всичките осем години са извършили престъпление. И съвсем сигурно, че руското разузнаване знае какво са правили, знае им адресите, роднините и досиетата. На всеки един. А те са и в институциите на държавната власт.


Тая заплаха на руснаците към украинците е това което е обявено в началото на операцията. А блицкрийг не е бил обявен.

Но защо не бе обезглавена Украйна от самото начало? Предвид на това което се случи (виж точка 1. и 2. в началото на тоя анализ), можем да предположим, че точно това е било и планирано в самото начало на операцията от руското командване и политическата власт над него.

Т.е. знаело се е предварително, че на украинските военни им е била обещана военна помощ до 4 дена (да това е инфомрацията която лично чух от някакъв руски експерт). И е напълно логично, предвид на факта, че Украйна де факто дразни нагло и систематично Русия, заплашва я съвсем наистина, на нея да й е била обещана помощ от НАТО. Т.е. да - обещана й е била такава помощ със сигурност.

Но какво се случва, след като помощта не й е била дадена? Минават 4 дена, минават и 4 пъти по 4 дена. Вече за толкова много време, на всички украинци им увира глават, че са били излъгани от своите по-големи братя, които ги накараха да тръгнат на война срещу Русия. Нещо повече - вече всички украинци са разбрали, че са били използвани от НАТО и САЩ. И целта е била кървава война в Украйна срещу Русия. Да се изтрепят двата братски народа.

Ето това не са знаели украинските марионетки в началото на хуманитарната операция на Русия в Украйна. Но това са знаели от руското командване и руската държава.

Шах и мат! Но не на украинците - а на западния свят. Като почнеш от ЕС и свършиш със САЩ.

Т.е. операцията на Русия е умишлено планирана да бъде бавна, с цел да има възможно най-малко жертви сред цивилните, които ще умират, поради терористичното отношение на украинските части. Но така също, тоя "плъх" не е притиснат съвсем до стената - той има изход. Плъхът така или иначе няма да издържи и ще избяга, защото назапад, вратите за него са отврорени. Но когато той окончателно се изтегли натам, той ще бъде много ядосан - на западните си "партньори", които не само го излъгаха, но го и измамиха. Те го използваха.

Русия е знаела това още на 24 февруари 2022 година. Това е датата в която започна не войната в Украйна. Това е датата в която започна войната на тероторията на ЕС. Но това е и датата в която свърши войната в Украйна. Поради това че началото на едната и краят на другата война се припокриват, както и поради това че и мястото е едно и също, сега изглежда, че войната е в Украйна. Но не е така.



Гласувай:
4



1. bojinkata - Така е! Сега урките се варят в соб...
14.03.2022 21:05
Така е! Сега урките се варят в собствен сос! Бандитите/бандеровци/ нападат банките, вземат пари и списъци с богаташи, които отвличат и може би ??? връщат срещу откуп. Официално днес Путин заповяда големите градове да не се превземат! Нека фашизираните украинци опитат на собствен гръб цялата сладост на чудовищата, които растяха край тях и те се правеха, че не ги виждат! Без вода, ток и газ. Пък и храна! Плъхове в булкан!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 635290
Постинги: 573
Коментари: 1710
Гласове: 838
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930