Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2021 16:15 - Всички радетели за дойчланд юбер алес ин дер велт, да пият за победата на руското оръжие!
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 495 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всички радетели за дойчланд юбер алес ин дер велт, да пият за победата на руското оръжие!

https://pogled.info/svetoven/evropa/mihail-delyagin-sasht-iskat-da-unishtozhat-ikonomikata-na-germaniya.137730

А неотдавна, Боян Чуков, предсказа, че САЩ нямат интерес, да блокират икономиката на Германия, ако имат намерение, да колонизират тая държва. От което следвало било, че руският газ към Германия няма да бъда блокиран под давление на САЩ.

Няма такова нещо. А и логиката на това което се случва от Втората световна насам, не съдържа никаква американска помощ за Германия. Обратно - руснаците са тия, които помогнаха на Германия.
Да си спомним историята - Германия нападна СССР, което породи огромни страдания за руския народ. Поради което той бе мотивиран да връща на германския.
Но американците и англо-американците, не бяха мотивирани да правят това, особено на фона на факта, че всъщност Втората Световна е инициирана от тях, а не от Германия.
При англ-американските бомбардировки над Германия, най-пострадалата част бе източна германия - същата, която след това попадна в сферата на СССР.

Впоследствие, по-ниското развитие на източна германия в сравнение със западна, бе приписано на комунизма, но постоянно се забравя, как именно англоамериканските бомбардировки нанесоха страхотни разрушения именно на Източна Германия (ГДР).
През 89та, ГДР бе анексирана от окупационната амеркианска армия, без референдум. А германската конституция също е наложена на германците от САЩ, без рефернедум.

Какво донесе на германците тридесет-годишното фактическо управление на САЩ над Германия? От нея вече нищо не остана. Тълпите от негерманска имиграция, казват своята тежка негерманска дума. Постоянните санкции срещу Русия са по същество, блокриране на жизненоважни за германската икономика базови ресруси, без които германската икономика е едно нищо.
Остналите ресурси могат да дойдат по море, от близкия изток или Америка. Но те никога не идват, и по-точно, тези ресурси систематично намаляват. До момента в който закономерно и като най-естествено продължение на това дългогодишно управление на Германия от САЩ, дойде и още по-голямата легитимация на блокирането на доставките към Германия, по претекст КОВИД19.

... Но защото тъкмо сега, в Германия започна зелен диктат на още по-злобно блокиране на жизненоважните доставки от Русия? Плюс затварянето на три ако не се лъжа атомни ценрали? 

Тука има друга логкика - но тя е геополитическа логика.

Преди да я развия, да подчертая, че Боян Чуков греши. САЩ нямат интерес, да подкрепят Германия, защото Германия, т.е. и цялата Западна Европа, която е част от имперския център на света, при свиваща се икономика, представляват конкурент за намаляващите стоки за потребление.
Стоките които цялото човечество произвежда и потребява, се произвеждат от целия свят. Но половината от тях се потребяват от САЩ и най-богатата западна част на ЕС. Т.е. това са 10% от населението на света, което потребява 50% от световното производство. Това е свързано с постоянни доставки поради непазарни, йерархически механизми, които са монополи и нямат нищо общо със свободния пазар. Който свовобен пазар винаги е бил фикция.

При повишаващ се брой на населението на света, именно базовите природни ресурси намаляват, т.е. предлагането им намалява, а търсенето им се повишава. От там, цената на базовите ресурси се повишава и те стават най-скъпите стоки. Там където гъстототата на населението е най-ниска и където е географията в които има най-много базови природни ресурси, там е географията която ще бъде най-добре в предстоящите времена, в които именно човекът ще става малоценен, поради голямото му количество, а природните суровини ще стават скъпоценни.

И тъй като именно Русия е страната в която има най-много базови ресурси на глава от населението, именно тя може да спаси Германия. Стига да поиска и ако й е изгодно, разбира се.
На САЩ обаче това не е изгодно, защото именно САЩ е основен конкурент на ЕС като имперски център, т.е. като място към което текат най-много световни ресурси, за да раздуват потребителските нагласи и навици на населението което живее там.

Поради тая причина, целият цирк който се разигарава пред очите ни има смисъл единствено в светлината на експроприацията на по-дребните собственици (народи и географии) от по-едрите. И тъй като САЩ до тоя момент е най-едрият капиталист-експроприатор, той сега експроприира ресурсите за потребление на ЕС. А за целта САЩ имат интерес, да унищожат ЕС, като конкурент в потреблението.

От там следва и нуждата САЩ да воюват именно с ЕС. От другата страна на географията, те ще трябва да воюват с Китай, от където пък идват произведените неща а така също и голяма част от някои базови природни суровини.

По тоя начин, в крайна сметка и експроприаторите ще бъдат експроприирани. Т.е. и САЩ ще бъдат унищожени, като имперски географски център. А най-базовата причина е, че количеството на разточителното население, което цял свят издържа е вече прекалено тежко и не може да бъде носено от света. Т.е. това означава, че досегашният имперски център на света е вече остарял.

Или както бил казал Уго Чавес, "Латиноамериканците не виждат смисъл да работят, за да могат американците да си седят в колите по време на задръстванията."

И предстои световната върхушка, баш експроприаторът на света, с целия си най-главен бюрократичен апарат да пребазира на ново географско място. Това място отдавна е подготвено, така както и пандемията е пландемия, защото отдавна е планирана, като етап от цялостното управление на монополът на световната власт.

Мястото което е подготвено е най-важната световна география, която е най-важната хибридна географска крепост по море и суша. Тая география е Средно-дунавската и Долнодунавската равнина - обърнете внимание, че държавите които се намират там, не са приели еврото.
Инициативата ТРИ МОРЕТА, изглежда е включила и някои други територии, което може и да е по-правилно. Като Сърбия задължително също трябва да бъде включена, защото мястото в което се влива Тиса и Сава, както и много важния участък на Дунав е именно в Сърбия.

Германия вече остава като периферия, тя е натоварена с народ, който е скъп, поради досегашното разточително потребление и съпътстващата неизбежна деградация. Доколкото е все пак важна като география, това е свързано с кална Рейн-Майн-Дунав. Освен това, както казва и Чуков в клипчето - като плщач може. Ама и да яде по-малко. Вероятно ще бъда използвана тая територия, като подгласник и на бъдещия имперски център. НО именно като подгласник. Което ще стане, вероятно като следствие от освободждаването на Германия от американски гнет. И което ще стане от Русия, която като геогравски сухопътен имперски център ще има значителна тежест спрямо морския в бъдеще. Предлагам следователно, на всички които милеят за майка Германия, да пият за победата на руското оръжие.

П.П. Сегашното руско оръжие, казват е много сериозен фактор в политиката - не зная, може да е истина, може и да е лъжа. Може и германци да са го създали, но това разбира се са конспиративни теории. Аз стъпвам на простите и ясно видими факти, особено дето се вижда ясно, като погледнеш географската карта.


след 9:50 минута (съединтете двете половинки - модераторът на блогбеге, знае, че трябва да ме цензурира все повече, по политически причини - нищо, тва е сегашната цензура и номенклатура, както и навсякъде в монополизирания интернет):

https://youtube

.com/watch?v=7ZaIRkSIlJc





Гласувай:
0



1. planinitenabulgaria - Не Ви дочетох статията,
02.01.2022 23:21
защото я преценявам за писана от човек, не различаващ гьот от амджик!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 636122
Постинги: 573
Коментари: 1710
Гласове: 838
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930