Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2021 12:26 - НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ – НАЙ-ГОЛЕМИЯТ УМНИК!
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 463 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На 10 септември имахме щастието отново да ни поразсъждава при Цветанка Ризова. Каза че много бързо смята. Бравос!

 

Кво ни съобщи?

Точка Първа: Показа ни как дефицитът и дългът на България е пораснал за десетина години.

Точка Втора: Съобщи ни, как пенсиите там където ги увеличават ударно и безотговорно намаляват а не се увеличават (в долари!).

Точка Трета: Съобщи ни че по негово време данъчната тежест е била тридесет и няколко процента, а сега вече е 45.

 

Кво сега да му кажеме?

 

По Точка Първа.

Абе на България дефицитът и дългът е голям, но кво е положението с дефицита и дълга на САЩ, най-богатите държави в ЕС и Япония?

Дай да питаме, кво се случва, когато някой вечно получава все нови и нови дългове и никога не ги връща? Откъде тоя взима? (реалните ресурси, а не напечатаните от САЩ и ЕС купони, които определят и различна лихва когато дават купоните)

Очевидно тоя вечен бенефициент взима от тия които не правят дефицит. Или пък от тия, на които дефицитът е по-малък от техния, въпреки че получават кредитите с по-висока лихва. Като при това, начинът на смятане на въпросния дефицит може да е изосновно сбъркан – но това айде от мене да мине е отделен въпрос.

 

Та значи имаме едни хора (народи) които постоянно получават подаръци, при което техният дълг никога не намалява, а само се увеличава. Ако това се превърне във вечно нарастване на техния дълг, това означава, че те вечно взимат от някой друг (други народи). А както е казал и Джон Майнард Кейнс – в достатъчно дълъг план всички сме мъртви. Та в достатъчно дълъг план в продължение на който едни народи постоянно и прогресивно взимат от другите, посредством финансовата система и държавата, при което трупат дълг - народите от които постоянно се взимат ресурси, в достатъчно дълъг план са мъртви. А кои са въпросните народи? Това са тия на които дефицитът не расте. Или даже са в излишък. Или пък дефицитът им расте по-бавно от дефицита на най-яките бенефициенти.

 

И така стигаме и до Точка Втора.

Той ни смята пенсиите в латинска Америка. Смята и пенсиите в България по времето на Виденов и след това. Но ги смята в долари, моля ви се! А когато една централна банка е привилегирована да печати парите на света, тези които приемат купоните й срещу реалните си ресурси, фактически плащат данък на въпросната банка. Т.е. България плаща данък на САЩ. Но Николай Василев е разбира се против големия процент на данъчно облагане. Но не вижда данъчното облагане, посредством долара, който и България плаща.

 

Освен това, Василев ни съобщава колко долара е била пенсията в България преди двадесет години, но не ни казва каква е била покупателната способност на долара тогава и сега. А тя е паднала в пъти. Т.е. имаме една мерна единица, която мерна единица за двадесет години е намаляла в пъти. Но това не пречи на Николай Василев да я използва като мерна единица. И същевременно се изцепва, че бил могъл да смята.

 

Как смяташ с мерна единица която не е мерна единица бе, смешник продажен?

 

След това иде ред на Великият инвеститор, който ние трябва не само да го привлечем в България но и редовно да му правим свирки. Той като дойдел щял да инвестира в България? Но да се запитаме какво инвестира един инвеститор когато инвестира (налива реалния ресурс)? Той инвестира/налива в едни държави/географски райони това което е източил от други държави/географски райони. В държавите от които е източил също му се надяват да започне и да налива. Нещо повече – въпросният инвеститор е пропагандиран с гьобелсов плам в очите (като тоя дето е в сърцето на Николай Василев), че налива в икономиките от които източва.

 

И сега идеме и до прословутата приватизация в България, която същият тип ни съобщи, че напоследък България нищо не приватизира. А преди била много неща приватизирала. Едно от нещата които била приватизирала е летище Варна – дадено на тимаджиите.

Какво означава да приватизираш на безценица, при това десетки и стотици пъти под себестойността? Това означава, че корумпираните държавни служители правят подаръци на някакви изтипосани за инвеститори. Това е фактическо преразпределение, извършено не от някой друг а от държавата. Когато държавата преразпределя, тя винаги взима от едни и дава на други. И е възможно да се преразпределя по различни начини. Може и с данъци, постепенно и умерено година след година. Може с приватизация. Може и с унищожение на индустрията и селското стопанство на цели държави, при което работната сила се преразпределя към други държави. В нашия случай това е чрез приватизация в полза на т.нар. чуждестранен инвеститор. Също и български, макар българският да бе дискриминиран в това раздаване на България на привилегировани бенефициенти.

 

Какъв бе резултатът от тая приватизация? Икономиката на България бе унищожена. Следствието от това бяха много хора без собственост над средствата за производство, които средства за производство бяха създадени през комунизма, но унищожени през посткомунизма (т.е. по времето когато управляваха западните компрадори/еничари като Николай Василев и Симеон Дянков). Има средства за производство в ръцете на българите, натрупани за десетки години по времето на комунизма – има проблем (за западните държави, на които им трябва евтина работна ръка, която става по-евтина когато имаме по-висок дял на безработното свръхнаселение); няма средства за производство в ръцете на българите – няма проблем.

Обикновено се приема че левите харчат създаденото от десните. Ми десните се оказаха БКП, а най-десният период на България, когато икономиката й растеше с по-големи темпове и от Китай се оказа времето между 9 септември 44 – 10 ноември 89.

 

Най-левият период на България се оказа именно времето през което бе извършена приватизацията за която бълнува Василев, поради което българската икономика днес я няма.

 

Лип-сва! Ама Василев, си бълнува, че сега се било подобрило. Е подобрило се е, ама що ни показваш и как е нараснал дълга? А и къде гледаш, нема ли начин, некой да те покани на т.нар. „празник на Берковица” да видиш цигания до шия по време на пандемия?

Бай дъ уей, на тоз празник, аз за пръв път станах свидетел, как общинско лице завръзва посредством енергото кабелот точно преди моя електромер на търговския ми обект дето си стои затворен на центъра, за да завърже разклонител, от който да черпят ток няколко цигански временни обекта за празника. Черпенето на тока става без електромер, баш по циганския начин, който до сега се бил практикувал не точно на центъра, и не точно от държавно лице, но вече се практикува и по тоя начин.

 

И се получи така, че няколко обекта на центъра са затворили и не работят, те са оборудвани с електромери и всякакви платени хартишляци. Но няколко дена ще работят временните цигании пред тях. Включително завръзването на кабелот с разклонителот без електромер. Дали това е незаконно и дали е признак, че сме прокопсали? Математикът да пресметне!

 

Ако я имаше днес българската икономика, която растяла според Василев, защо два–три милиона българи работят за чужди икономики? Тези българи са именно пролетариат – хора без собственост над средства за производство. И затова работят за чужди икономики. Каква икономика, която растяла, какво е останало от нея, ако работната сила е била източена и работи за западния пенсионер, който до вчера правеше круизен туризъм?

Цяла България бе превърната в държава на пролетариата, който няма друго освен собствения си труд, който продава. Облагането с данъци е облагане на България от световната банко-държава с център САЩ и ЕС. Но Василев целия тоя съвкупен данък не го дори подозира че е възможно да съществува – целият тоя съвкупен данък, който се състои от данък на печатницата на долари и евро, данък приватизация на цялата българска икономика и данък който българите продължиха да плащат на разни действащи сектори, окупирани от същите инвеститори – такива като енергоразпределителните дружества, златодобив, летища, БГА Балкан и много други неща.

 

Човекът се изцепи, че можел да смята. По-голяма смешка от тая нема.

 

И фактически, кое му е сметката? По времето на Виденов той смята свиване на икономиката. А през последните двадесет години, той смята растежа. Но свиването на икономиката е възможно, поради натрупването преди 89та. Имало е голямо натрупване, умнико. Т.е. имало е нещо, което може да се вземе. След това то е било до голяма степен ограбено. Почнало е да няма. И поради това такива като Василев започват да смятат някакъв растеж. През това време обаче, броят (процентът) на българите работещи в чужбина се увеличава прогресивно. В България остават все по-малко работещи (които да носят и пенсионерите, въпреки че пенсионерите са си плащали вноски докато са работили). И как така, намаляващото количество на работната сила в България за Василев означава растеж на икономиката?

 

А – а може би, роботизацията в България е на много високо равнище? Не бе – сечат горите и ги изнасят в чужбина, че е най-лесно.

 

Но да речем, че икономиката е наистина расла. Абе расла е (над нея синеел Пирин с (или без) мури и (само с) камъни голи), но при такъв растеж, процентът на данъчната тежест същевременно се повишил от тридесет и няколко на четиридесет и няколко процента. И пенсионерите не са се осъзнали като да са забогатяли. Да видите български пенсионери да се разкарват по круизи?

 

Това все Василев ни го дърдори. Еми така си е – ти го каза, бе заплес. Кой ти даде диплома?

 

Износът на България се крепи на три основни стълба – зърно, метали и дървесина. Това означава, че България изнася на безценица базови суровини. Гората на България е вече изсечена и изнесена в чужбина, а от повишената десетки пъти цена на тока, който също се изнася на безценица, най-естественото следствие е повишаване на отоплението на дърва. Но разбира се менторите на Василев от Колумбийския и Йейилския университет, както и световните рейтингови институции номинират България в категорията „гори” на по-висока позиция. Еми защото ние на тях им я подаряваме българската гора и те ни ръкопляскат. Последно България все пак бе осъдена от международните институции, за дето не разрешава на Симеон СКГ да сече гората дето е заграбил и да я продава - също в чужбина.

 

Не щеш ли обаче, пресно актуализираният бюджет заложи по-нисък дефицит. Как стоят нещата в ЕС и САЩ? Много важен въпрос, защото само на тоя фон, може да се твърди, че някой е харчил много – по думите на Василев, такъв човек е безотговорен и иска да харчи преди да е изкарал.

 

Защото инфлацията започна. Друго не ме интересува сега – инфлацията започна! Това е Голямата Световна Инфлация на фона на най-Голямата Депресия, която именно ще докаже, че не България, а именно водещите евро-атлантически икономики са били комунистически.

https://www.youtube.com/watch?v=kLuNdIswWb8

 

 




Гласувай:
4



1. barin - Познавам го лично от ученик. Много ...
05.11.2021 18:08
Познавам го лично от ученик. Много умен е, но не е подходящ за политик.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 635200
Постинги: 573
Коментари: 1709
Гласове: 838
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930