Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2022 13:01 - © Цветна революция налазва Евроколхоза
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 893 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 17.05.2022 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.05.2022г.

     След конференцията за бъдещето на Европа Еманюел Микрон и Урсула фон дер Лайнен заговориха активно за качествено нова реформа в Евроколхоза. Допуска се дори "ремонт" на основите на съюза – договорът от Маастрихт, шенгенското споразумение 
image

Френският президент призовава за така наречената конституционна конвенция за преразглеждане на Договора от Маастрихт относно еврото и общата парична политика, Шенгенското споразумение за премахване на фиксирания граничен контрол в рамките на ЕС и принципа за единодушно вземане на решения по важни въпроси.
Най-важното от всичко това – по същество революционно – е предложението за пълното отхвърляне на принципа на единодушното вземане на решения. Институцията на вето, която според редица европейски политици се превърна от механизъм за укрепване на Европа в основна спирачка за развитието на Европейския съюз.
Спирачката били новоприетите страни от бившия социалистически блок.
image

Двамата лидери говорят срещу спирачките в развитието на Евроколхоза 

"След края на Студената война обаче Европейският съюз реши да включи страните от Източна Европа, които са избягали от руския контрол. Страни със слабо развита, непазарна икономика, консервативни идеологии и високо ниво на етнически национализъм, което противоречи на концепцията за европейска идентичност. В резултат на това хомогенността изчезна и сега Европейският съюз се състои от 27 по същество различни държави, някои от които всъщност се противопоставят на Брюксел", пише Кеворк Мирзаян във «Взгляд.ру».
Отчасти системата за вземане на решения беше реформирана в средата на 2000-те (съгласно Договора от Лисабон). Сега по повечето въпроси – вътрешна политика, миграция, икономика и така нататък – решенията се вземат с мнозинство или с квалифицирано мнозинство в рамките на Европейския съвет (тоест страните членки). Правото на вето обаче се запазва по въпросите на външната политика, въпросите на сигурността, както и по точки, които се отнасят до основите на функционирането на Европейския съюз.
Образователно–възпитателната Специална военна операция на Руската федерация в Украйна създаде на Евроколхоза проблем при изпълнение указанията на Съединените щати за правилното му поведение в изменената международна обстановка. Така да се каже, международното положение създаде вътрешни проблеми на европейците.
"И тук отново и отново стигнаха до задънена улица. Наложи се преодоляване на ветото на Унгария и Кипър, които са относително лоялни към Русия и се противопоставят на строги санкции. От друга страна, вето върху неумерените решения на твърде горещата Литва, която на думи е почти готова да се бие с Русия", казва Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен хуманитарен университет. И за това се вземат мерки.
На 4–ти май Европейският парламент прие резолюция, в която подкрепя прилагането на дълбоки реформи на Европейския съюз (по-специално премахването на правото на вето) с цел укрепване на самата организация.
През 1979 година правителството на Народна република България увеличи цените на хранителните и други стоки за "по-пълно задоволяване на потребностите на населението".
Ясно е, че всичко се прави в името на добруването на народите.
"Даването на нови правомощия на Европейския съюз (?) е логичен отговор на външните предизвикателства, било то пандемията или Путин, казва евродепутатът Софи Ин’т Велд. "Светът днес стана много негостоприемен за гиганта с глинени крака, в който се превърна Европейския съюз". Защо на Европейския съюз, а не на комисията, не е ясно? Евроколхозът сам си определя правомощията чрез Европейския съвет и Европейския парламент.
Кой се стреми към ограничаване на нечии права за да утвърди себе си? Бюрократите!
"Премахването на правото на вето ще укрепи позицията на европейската бюрокрация, която никой не е избирал (следователно е по същество безотговорна) и ще ѝ даде възможност да изгради отново ЕС в съответствие със собствените си идеи за това какво трябва да бъде и какво е красиво. И тези идеи много често противоречат не само на интересите на страните–членки на ЕС, но и на здравия разум, съчетан със законите на физиката", казва Иван Лизан, ръководител на аналитичния проект СОНАР–2050.
"Факторът "Заплахата от Изток" все още не е достатъчно убедителен за всички национални правителства, за  да предадат остатъците от своя суверенитет на европейската бюрокрация, която демонстрира абсолютна безпомощност при решаването на икономически проблеми", продължава Иван Лизан.
Значителна част от държавите и политическите сили в ЕС обаче не са готови за такъв преход. Те смятат европейските бюрократи за неефективни мениджъри, неизбрани от никого и неспособни да защитят интересите на редовите европейски граждани. Тези държави и сили, които са наричани ​​"евроскептици", са сигурни, че ЕС вече е твърде централизиран и трябва да се превърне не в конфедерация, а в клуб по интереси.
Щат, щат! Ако не щат, ще ги принудят доброзорно.

https://vz.ru/world/2022/5/11/1157943.html



Тагове:   Брюксел,   реформа,   Европейски парламент,   Русия,   Европейски съюз,   Съединените щати,   Европейска комисия,   путин,   Европейски съвет,   Източна Европа,   бюрократи,   Народна република България,   Студената война,   17 май,   Урсула фон дер Лайен,   Еманюел Макрон,   Шенгенското споразумение,   бившия социалистически блок,   Европа Еманюел Микрон и Урсула фон дер Лайнен,   договорът от Маастрихт,   Договора от Маастрихт относно еврото и общата парична политика,   Шенгенското споразумение за премахване на фиксирания граничен контрол в рамките на ЕС и принципа за,   руския контрол,   Кеворк Мирзаян във «Взглядру»,   Договора от Лисабон,   Специална военна операция на Руската федерация в Украйна,   Унгария и Кипър,   Руския държавен хуманитарен университет,   евродепутатът Софи Ин’т Велд,   СОНАР–2050,   Заплахата от Изток,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. panazea - Ти да видиш ! Урсула и МакАрончо като новатори ! Съюзът се разпада !
17.05.2022 14:14
Спирачката били новоприетите страни от бившия социалистически блок.
Ха ха ! Така започна и перестройката , която се превърна в ликвидация. Ние помним !
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
17.05.2022 14:59
Пари им под краката, затова с в тревога.
цитирай
3. zabylgarite - ...
17.05.2022 15:55
еврогевезета лекета
цитирай
4. blagovesteliseev - Когато потриваха пръсти и се радваха
17.05.2022 16:16
че са ни избарбаляскали и започнаха да ни грабят не си даваха сметка, че КОЙТО Е ЗАВЛАДЯЛ И ПРАВИ ЛОШО НА БЪЛГАРИЯ СТИГА ДО КРИВАТА КРУША.
цитирай
5. nacionallist - Най - гадното е, че САЩ, усяха да съсипят с демокрацията си България...
17.05.2022 16:50
... за ЕС не ни вълнува особено, поне не патриотите и родолюбците в България. Най - големият демографски срив за България е след 200 - та година, вече над 20 години се топим като ланския сняг и след 40 години, българите ще сме малцинство в собствената си държава, благодарение на антибългарската демократична политика на родните ибрици.
цитирай
6. kvg55 - До 3. zabylgarite
17.05.2022 21:20
Досущ!
цитирай
7. kvg55 - До 4. blagovesteliseev
17.05.2022 21:22
Тепърва ще берат ядове заради България.
цитирай
8. kvg55 - До 5. nacionallist
17.05.2022 21:23
Това е голямата беда.
цитирай
9. born - Заслужаваш забележка от спикера на ...
17.05.2022 23:19
Заслужаваш забележка от спикера на парламентата заради грешките Ти при произнасянето на имената на великите Микрон и Лайнен ! Толкова ли Ти е трудно да използваш ясните понятия : "Бабаит М." и "Генеколожката Л.".
*Бабаит - мандрасатор на баби.
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- military reserve expert
цитирай
10. kvg55 - До 9. born
17.05.2022 23:45
Свети,
За "Бабаит М." не знаех. За "Генеколожката Л." знам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753717
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031