Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2023 22:14 - Митинговата / майданаджийската демокрация - механизмът по който работи това чудо на техническата мисъл
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 3902 Коментари: 8 Гласове:
2

Последна промяна: 12.03.2023 22:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Здравейте роби на капитализма! Вече, както ви казах, а и вие и без друго си знаете - ви направиха и гейове. Но не само гейове. Да ви обърна внимание, че още щом се пръкна т.нар. "демокрация", (наречена от др. Живков "митингова"), ви направиха престъпници. Вие сте незаконно родени. 

Някои от вас усещам, че вече подрипат - ма как ще са ги направили гейве! Ми гейове сте. Или си мислите, че постоянната публична оргия, може да се вихри под носа ви, вие да го търпите това нещо, да гледате как децата ви участват и т.н. и т.н. Вече, започвате да свиквате. Т.е., уважаеми дами и господа гейове, вие отдавна живеете в един бардак. Където стават кви ли не чудесии - коя от коя по-отвратителни. Но тъй като вие сте свикнали, най-вече да се подчинявате на държавната власт, вие приемате всяко едно от отвратителните нови неща, които ви добавят в чинията. Яжте, да ви е сладко! 

Вас ви изнасилват всеки ден - и това е черешката на тортата върху която се крепи властта - вие да търпите, и да не разбирате нищо. Във века на върховната техника - да, точно така, това са даже най-добрите времена за тоя фокус. 

Бардакът в който живете, е организиран от държавата. Всичките му красоти - това е създадено от държавата. Вкл. т.нар. "митингова демокрация". Която не е никаква демокрация - логически няма как това нещо да е демокрация, така както едно малцинство дето е излязло на улицата, няма как да е електората. 

Но ето - има и господстваща теория, според която държавната власт има претенциите, че има законно право да управлява държавата. Тая теория е създадена от държавната власт. Всъщност тя е наложена от държавната власт, чрез систематичен подбор на това което е удобно на държавата власт и отхвърляне на това, което е неизгодно на държавната власт. Според тая теория, държавната власт била избрана от електората, т.е. от мнозинството граждани, които живеят в държавата. И е избрана, по начин, който отново е създаден от държавната власт, която управлява държавата. Т.е. избирателната система е създадена/ наложена от държавната власт. 

(тука правя една забележка, за всеки който точно сега, ще вземе да се обърка и да си помисли дори само, че избирателната система дава възмоност на електората да избира даржавната власт - отдвана съм доказал неопровежимо, че това категорично не е така)

НО ето значи, какво се получава - от една страна, държавната власт е избрана чрез избори, което предполага, че държавната власт и управление е квинтесенция на волята на мнозинството от граждани в държавата; 
от друга страна обаче, държавната власт се счита длъжна да им стои мирно на едно гюбре народ, което иска нещо си, т.е. митингува или прави майдани ( и тука отново да обърна внимание, на кой се обърка да си само помисли, да обърна внимание, че примерно петнайсет хиляди човека или дори триста хиляди, като процент от електората на Украйна са някакви десети или стотни от процента - т.е. не са народа, а са си точно едно гюбре народ). 

Закономерно следва, струва ми се, логичния въпрос, на всеки който още не е забравил да мисли с главата си, как така на власт са и двете - и властта на мнозинството и властта на малцинството (гюбрето народ на майдана, които даже па и започват да стрелят и да безчинстват)? 


И кой мислите е отговорът на такъв въпрос? Отговорът е същия - държавната власт е създала теорията. Т.е. това е същата теория, която ни доведе до това да живеем в бардака, в една безспирна оргия, която изнасилва здравия разум най-вече и налага всичко най-отвратително. 


... 

Т.е. нека сега да обобщим, като повторим: ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ Е В ОСНОВАТА НА ТОЯ ПРОБЛЕМ. 

И ето сега, че стигаме до парадокса. Вероятно дори - до парадокса на столетието (евентуално и предходното). Парадоксът се състои в това, че хем държавната власт е в основата на тоя проблем, хем майданаджиите атакуват именно държавната власт. Как в такъв случай, може да се твърди, че проблемът е в държавната власт? 

Логически обаче, именно тоя парадокс, в голяма степен маскира вината на държавната власт. Тъй като няма логика, обърнете внимание - но механизмът си работи все пак. А едно нещо което работи, винаги работи по логика - при това желязна. Така както, когато това нещо спре да работи в един момент, това ще стане отново по логика, при това желязна. 

Но липсата на логика на официалната идеология, води до това, че болшинството от хората и дори преподавателите в университетите, нищо не разбират. И съответно решават или че не е тяхна работа, че е непосилна задача и нищо не могат да направят; или обратното - решават, че много знаят, щом са преподаватели чак в университета вече и разбират, как стоят нещата. 

Тия които работят в държавната власт, са даже още по-зле. В момента там са събрани от кол и въже. Кой със завършен НАТФИЗ, кой със Сорбоната, кой с тримесечен курс по мениджмънт. Но, както казват постоянно и по телевизията - тези са успяли в живота. 

НО как са успяли? Някой им е предложил едни пари, за да вършат една работа. Той ги е назначил съответно. Това което тези са успяли да разберат е, че трябва да изпълняват колкото се може по-добре, това което им нареждат. Наредено им е, да признават съществуването на неприемливи неща от логическа гледна точка. Те признават - така бяха и комсомолците, така са били и по време на инквизицията, така са и днес в Саудитска Арабия. Няма никаква разлика между религиозните доктрини и днешните пазарно-демократични фундаменталисти - те са еднакви по това, че налагат неприемливи от логическа гледна точка неща. 

И после идва Гьобелс. Ама идва някак си от раз. Забелязахте ли, че той дойде от раз? 

Но всъщност, той не дойде от раз - той първо бе промил мозъците. Това той направи, чрез командно-бюрократичния механизъм. Който не е от трийсет години. Не е и от хиляда - от повече е. Но днес именно, тоя механизъм е най-сложен. А най-сложен, означава, най-неразбираем. 

Тъй като е още по-сложен днес, това е обективно обстоятелство за заблуда на народа. Към него се добавя абсолютно същия феномен, появил се в предвечни времена - командно-бюрократичния механизъм. 

И на тоя фон вече, се добавя като подправка нещо което е напълно нелогично- теории, идеологии, които никой не разбира. Ако някой ги разбере, той започва да им се присмива, щото те са откровени простотий - като за отявлени простаци. И питам, съответно, откъе, по каква логика се появиха и съществуеат? 
Това нещо иде от авторитарното мислене - не авторитетът е авторитет, защото говори истината; а обратно - истината е истина, защото е изречена от авторитета. 

Това е механизмът който работи реално. 


Но как тоя механизъм работи конкретно? 

И защо е нужно, хем държавната власт да дърдори, че е легитимна и законна, защото е дошла на власт, чрез демократичнаи избори, хем отново държавната власт да говори и да допуска, че едно гюбре народ, митингуващи, майданаджии имат право да диктуват на държавната власт. 

Обаче, което било позволено на Юпитер, не било позволено на вола. За Юпитер, не е валиден тоя принцип, че едно гюбре народ, могат да му диктува от мегдана. Ще ги почисти закономерно. Може и да ги изтрепе, без много обяснения. 

Но за васалите на Юпитер - това не е позволено. Защото тези васали, Юпитер ги контролира именно, чрез подобни групички. Т.е. чрез опозиционери, които могат да бъдат и вътре в държавната власт. Обикновено се познават по това, че постоянно са контра. Тях в повечето случаи никой не ги слуша, но те са там - те демонстрират постоянно, че ръката на Зевс е тука, и че тя е вездесъща. Защото в един момент, при конкретни случаи, се появяват и митингаджиите. А в случай, че не бъдат чути и те, тогава се появяват и майданаджиите. 

Междувременно, агентурата на гестапо, която е една от много тъце на Юпитер, може да върши кво ли не, дето е забранено от закона. Може да утрепе всеки. Тая агентура също си развява байрака и обичайно се ползва като момчета за всичко - и това е организираната престъпност. Тя също съществува по волята на държавата. Уж е незаконна, но не можело да се докаже, че е незаконна. Нищо, че и децата знаят, кой, къде и кога продава наркотици. Държавата не знае. Това разбира се, не е логично.  И понеже не е логично, си е в реда на нещата. 

Частите на реалния механизъм, който работи са логични от гледна точка на командно-бюрократичния апарат. Демокрацията, свободата на словото, пазарната икономика, свещената и неприкосновена частна собственост и още много други банални клишета - това е само параван. Зад тоя параван имаме реално действащ механизъм. 

А така също и реално протичащи фундаментални процеси. От гледна точка на тоя механизъм, който не спира да работи, демокрацията не е празна приказка. Тъй като аз се занимавам да правя анализ именно на тия процеси, съм обяснил, къде е мястото на демокрацията в главния кръговрат на обществените отношения. И това е КРЪГОВРАТЪТ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЙЕРАРХИЧЕСКО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ. 

Движението на долу по йерархическата система, е разделение на труда. То започва с импулс от най-високото работно място и се предава последователно по йерархическите нива. Главната особеност на това нисходящо движение е, че за да бъде организирано правилно, е необходимо съотношението между всеки две съседни йерархически нива, да не е много голямо (обикновено е между едно към две и едно към десет). 
Това именно нисходящо йерахическо движение, е тъждествено на понятието "дясно". То е и управлението на държавата. А така също и на всяка една група от хора, занимаваща се със всичко - от предприятие, до наркокартел или квартална банда. 

Движението нагоре по йерархията е обратното на това. Т.е. на разделението на труда и на управлението на държавата (йерархията, завода, групировката). За да бъде организирано правилно, най-важното условие е, съотношението между всеки две съседни йерархически нива, да не буде прекалено голямо. Когато срещу един депутат в парламента стоят 25 000 човека, които го избират директно, това е именно прекалено голямо и дори безумно съотношение. Това блокира обратното движение, по най-сигурния възможен начин. 

Въпросното възходящо йерархическо движение е иманно тъждествено на понятието "ляво". 

Напоследък, чувам какви ли не безумия, относно значението на понятието "ляво". Т.напр. поредния доктор, тоя път психиатър, Цветеслава Гълъбова, обясни че тя ще се кандидатира от ляво, защото левите избиратели са психично болни. 

Малко по-късно, Мая Манолова, обясни, че левите избиратели са слабите, болните, куците и слепите. И тя, като майка Тереза ще ги защитава от силните. 

Това е поредното изнасилване на фактите, на историята и на логиката. Първите леви са били английските барони които през 13 век, се обявли за по-малко прерогативи на  Краля и му наложили Магна Харта. Тези седнали от ляво и за това се наричат "леви". 

В последствие, процесът на законодателство отдолу нагоре се доразвил и през седемнайсети век, в Англия възникнала Камарата на общините. 

По време на Френската революция, отляво седнало третото съсловие. Вполседствие то завзело властта с кръв (което хич не предполага да е било слабо или болно). След това в резултат на неговото управление, се заформила нова опозиция. Тя отново седнала отляво. И така няколко пъти, а смяната на властта била все с кръв. Незаивисмо от всичко, нито във Франция, нито в Англия са стигнали до правилната избирателна система. Съответно и днес, проблемът си е пак същия. Т.е. реалният механизъм, който действа е имитация на възходящо, т..е ляво йерархическо движение. Т.е. демокрацията напълно липсва, поради липсата на правилна избирателна система. Това никой не ви го казва. Говорят се само глупости. И фундаменталното развитие на това нещо, доведе до апогея на империята на лъжата. Това е безспорен факт, това е реално развитие. Същевременно, реално действащият механизъм, не на демокрацията, а на управлението на държавата работи чрез двойния контрол на васалните на Юпитер държави - чрез назначение на малцинство на власт, през псевдодемократична избирателна система; и чрез последващ контрол на назначените вече васали, чрез митингова демокрация и майданаджиство. 




И всичкото това управление, което е конспиративно, се извършва и чрез пари, които течат през разни НПОта и разбира се, благодарение на развитата банкова система. Парите с които се управлява света, т.е. и въпросната псевдодемокрация, произтичат от правото на печатане на световните пари. Тоя който управлява света, държи в ръцете си главното конспиративно оръжие - парите. Или по-точно - това са фалишивите пари, наречени "фиатни". Сдобил си се с правото да печаташ пари, защото имаш истинската история на света и истинската наука, която се е развила през вековете. Ти имаш на разположение това знание, защото си потомствен аристократ и си част от специфична световна аристокрация. Това династията, която управлява. 

А знанието с което може да контролира конспиративно и чрез корупция, ще й бъде изтръгнато съвсем закономерно от ръцете, когато обществото доразвие обществената организация, като организира и възходящото йерархическо движение. Т.е. това е правилната избирателна система. 

Когато тая избирателна система бъде внедрена, управлението чрез корупция става невъзможно. Злоупотребата от страна на държавната власт, вкл. да налага най-ексцентрични теории става невъзможно. Корупцията става невъзможна. Конспирацията при управлението на държавата става невъзможна. Колкото е по-голяма една група от хора, толкова повече хора, трябва да работят във върха на йерархията. Колкото повече хора знаят една тайна, толкова тая тайна, престава да бъде тайна. 






Гласувай:
2



1. raders - :) Чудя се как успя да издъниш тол...
13.03.2023 01:20
:) Чудя се как успя да издъниш толкова много глупости
цитирай
2. krumbelosvet - Споменахте печатницата на парите.
13.03.2023 09:34
Всичко останало, особено пък "съвършена избирателна система", виси във въздуха.
Еле пък НАЩЕТО държавно управление, което е КОЛОНИАЛНО.
По Д Е Ф И Н И Ц И Я не може мнозинството да управлява. Защото КОЙ ще управлява управляващото мнозинство? "От едно място трябва да се свири" е казал Левски. И "вишегласието" той е провъзгласил.
Д И А Л Е К Т И К А.
Пък Славито, който май се кани да президентства един ден, нека си прави референдуми - как да си избираме....... началниците на полицейските управления. Бати брадатата глупост.
цитирай
3. blog13 - Споменахте печатницата на парите. ...
13.03.2023 11:12
krumbelosvet написа:
Споменахте печатницата на парите.Всичко останало, особено пък "съвършена избирателна система", виси във въздуха.
Еле пък НАЩЕТО държавно управление, което е КОЛОНИАЛНО.
По Д Е Ф И Н И Ц И Я не може мнозинството да управлява. Защото КОЙ ще управлява управляващото мнозинство? "От едно място трябва да се свири" е казал Левски. И "вишегласието" той е провъзгласил.
Д И А Л Е К Т И К А.
Пък Славито, който май се кани да президентства един ден, нека си прави референдуми - как да си избираме....... началниците на полицейските управления. Бати брадатата глупост.


Значи глей сега. Виждам, че срещаш трудности да си представиш механизмът внеговата цялост и в най-главните му особености. Поради което ще се опитам, все пак да ти помогна, въпреки, че до сега не си подавал индикации, че имаш желание да разбереш.

Какво са парите? Те са само една част от целия свят в който живееш. (а покрай тебе и аз). Сещаш ли се?

Та значи, ако искаш да разбереш един цялостен механизъм, първо си представи механизма в неговата цялост! Т.е. този механизъм, се състои от хора. Тези хора са организирани под формата на йерархия. Както и ти си забелязал. Само че ти виждаш само организираното движение надолу по йерархията. Т.е. това движение е управлението на йерархията. Но не управлението на йерархията е неговата най-главна същина. Разделението на труда е неговата най-главна същина. Т.е. ако си представиш една картинка с един равнобедрен триъгълник с върха на горе, и го изпълниш с точки, които си ги представяш като хора. И заблеязваш лесно, че всяка точка си е на точно определено място в тая йерархия. Но това са всички хора. А всички хора, извършват различен вид труд. И се вижда лесно, че местоположението в йерархията е и отделен вид труд. Тогава, тия най-отдолу са черноработници. А тия най-отгоре са политици. Или финансисти. Или и двете. Защото ако приемем, че днес има една глобална йерархия, или дори две - тогава политиците в държавата хегемон са и финансисти. Или пък финансистите са се скрили и контролират политиците (законодателите и изпълнителната власт) чрез лобисти и корупция.

Но така или иначе, по същество, на работните места във върха на йерархията има конкретен вид труд. Без значение, че е маскиран повече или по-малко.

Нас ни интересува по същество нисходящото организирано обществено движение по тая йерархия. То работи единствено и само, като се предава по последователна верига от йерархически нива. И не може да ги прескача.

И че това е по същество именно разделението на труда. Но това организирано нисходящо движение започва с импулс от вида труд, който е най-отгоре. И затова именно, второто му свойство е управлението на йерархията.

Това нисходящо йерархическо движение, т.е. разделението на труда, изобщо не може да работи без импулс от врховното работно място. В момента когато унищожиш някак си, върховното работно място, нисходящото движение първоначално ще спре да работи, като единно организирано движение, но тъй като ще останат множество по-малки йеррхии, те продължават да работят като йерархии. Ако унищожиш и техните върховни работни места, те на свой ред се разпадат. Ако продължиш все в тоя дух, накрая ще стигнеш и до най-последния черноработник. Но такъв разпад е невъзможен.


И стигаме до парите. Какво са парите? Ако говорим за истинските пари, т.е. злато и сребро, парите са средство за посредничество при размяната на различни продукти които създателите им хора разменят свободно. И съответно определят/договарят съотношението на размяната по между си. Т.е. парите, истинските пари имат функция именно в условията на нисходящото йерархическо движение.

Но нисходящото йерархическо движение е и управление. Съответно именно поради това, парите са монополизирани от върха на йерархията и са подменени с кралски бележки, с които кралят конфискува определена част от продукцията на хората в йерархията. И чрез това изобретение, кралят може да плати на някой с лесно напечатани купони, пък тоя някой след това си взима ресурсите направо от друг. Т.е. "с чужда пита помен прави".

Съответно, тъй като парите съчетават голям обем стойност (покупателна способност), при малък обем, те могат да се пренасят скрито от обществото. По тоя начин, върховните работни места, които са наложили и правото си да печатят парите, могат да плащат тайно на точно определени хора. За целта обаче, отново им е нужна нисходяща йерархическа система. Т.е. имаме раздление на труда, в една консипративна йерархическа система, която служи за контрол. И колкото повече хора участват в тая конспирация, толкова повече тя закономерно излиза на светло.

Но ставаше въпрос, че до тука аз ти обясних, кое е по същество нисходящото организирано обществено движение, надолу по йерархията. Това именно йерархическо движение, е останало ясно и видимо. Това именно йерархическо движение е по същество "дясно". Именно в неговите условия имаш и понятие за частна собственост. НО понятието за частна собственост е понятие именно в условията на правилно организирана, нисходяща йерархическа система - т.е. и многобройна. В първобитните общества, т.е. малките общества, също има някакви наченки на частна собственост, но частната собственост изобщо започва с местоположението в йерархията - т.е. с работното място. Т.е. през соца, най-важната частна собственост не беше мръднала дори на йота - това беше законодателната власт. Частна собственост над законодателната власт, монопол над законодателната власт - как ти звучи. Между другото, Маркс иска да маха частната собственост, но се насочва неизменно към държавната власт. Дори призивът, частната собственост да бъде отменена е призив към законодателната власт да наложи закон. Ала какъв ще бъде тоя закон, това Маркс не казва. Щото трябва да предложи реален механизъм, който няма да работи. А и неговият закон не касае реално премахване на часнтата собственост, защото не се цели към законодателната власт. В теорията си, той е игнорирал надстойката като второстепенна. И предвижда, че впоследствие, след премахване на частната собственост над средствата за производство, щяла да изчезне и надстойката като следствие. Няколко десетилетия след болшевишката революция, Троцки критикува практиката, че държавата не изчезва, а се засилва още повече.

Та това ти е все, нисходящото йерархическо движение - дясно, разделение на труда, управление на държавата... и частна собственост над законодателната власт (върховните работни места в йерархията)“ Но имаш и още едно йерархическо движение, което е обратното на всичко това. Въпросното обратно йерархическо движение, е обратното на разделението на труда, обратното на управлението на йерархията. В неговите условия, частната собственост над върховното работно място се превръща в обществена собственост над върховното работно място. Въпросното възходящо йерархическо движение по същество отговаря на понятието "ляво". Но то не е организирано правилно. То е изчезнало с течение на времето, защото се е увеличил броя на членовете в йерархията (броя на населението). При повишаване на броя на членовете на йерархият, още в библейски времена, Йотор дал на Моисей принципите по които се организира нисходящата йерархия. Поради което нисходящото йерархическо движение продължило да си съществува и се доразвило и преразвило - т.е. степента на разделение на труда се развила.

Разбираш ли - понеже е било организирано правилно, съществува и днес.

Обратното йерархическо движение обаче, което съществува съвсем естествено в малките общества, изчезва, ако не е организирано. Така щеше да изчезне и нисходящото йерархическо движение, ако не беше организирано правилно - т.е. на принципа че съотношението между всеки две съседни йерархически нива, не трябва да е много голямо.

цитирай
4. blog13 - 2,
13.03.2023 12:04
И така, стигнахме до това което ти казваш че било глупост - т.е. избирателната система е глупост. Гледай сега, къв прост пример ще ти дам. При това от животинския свят - гледаме едно филмче на Нешънъл джиографик или нещо подобно. И там зимали та снимали едно прекалено малко стадо от няколко хиени. Стадото е малко и трудно намира храна. То разбира се е организирано, както и всико живо на тоя свят - на йерархически принцип. Тъй като е малко обаче и просо устроено ги имаме на лице и двете йерархически движения, без специална организация, както надолу по йерархията, така и нагоре. Глей значи кво се случва!

Най-силната хиена, е лидер. Тя е много по-силна от останалите, взети по отделно. Цялото стадо работи организирано, и в крайна сметка улавя някаква плячка. Подчертавам - цялото стадо стига до плячката, благодарение на труда на всички хиени. Но след това, най-силната хиена, изяжда всичката храна. Изобщо не допуска другите. Така се случва един път. При което най-силната хиена става още по-силна, а останалите отслабват.

След това следва втори успешен лов - пак стигат до плячка. И отново, най-силната хиена не допуска останалите. Не си спомням, дали имаше и трети път. Но на края останалите хиени взимат тежко решение - те убиват най-силната хиена. Това действие ти е именно демонстрация на обратно йерархическо движение в света на хиените. Там, както и в малките човешки общества, обратното йерархическо движение си работи и без правилна организация (правилна избирателна система). Това обратно йерархическо движение и в света на хиените по същество е ляво - ляво е, щото бароните дето били за по-малко прерогативи на краля през 13ти век, седнали от ляво в парламента - т.е. прието е възходящото движение да се нарича така.

Но какво се случва, когато броя на членовете в една йерархия започне да расте? И какво се случва, когато даже стане прекалено голям - милиони и милиарди?

Йотор в случая описан в Стария завет, ти е обяснил, че без правилна организация, нисходящото йерархическо движение става невъзможно (блокира се). Но тъй като то е било организирано правилно, съответно и организацията се доразвила. А това е именно степента на разделение на труда. От където пък иде и разнообразието от стоки.

Но имаш един проблем, който нараства - главните обществени отношения, не са ти тия в базата, както твърди Маркс, а са между базата и надстройката. Движението надолу ти е теза. То поражда нарастващо противодействие и обратно по посока. Директно задаваме въпорса, кое е това обществено движение, което е обрано по посока и обратно по качество?

А и ти дадох вече и прост пример от животинския свят, нали така. Ще разбереш кво ти говоря, стига да искаш. Ако не разбереш, значи не искаш.

И така, главните обществени отношения са между базата и надстройката. (тука изправям най-важната грешка в теорията на Маркс, между другото). Движението надолу е разделение на труда и управление на йерархията - то е дясно.

Обратното на това е обратното на разделението на труда, т.е. възходяща, йерархия - т.е. това е йерархия при която всяко следващо йерархическо ниво трябва да е по-малобройно от предходното. В движение надолу, обществото се противопоставя на елита на власт, а не го следва. Обществото го регенерира и рециклира - предполагам че и хиените, понеже са били много гладни, са изяли водачката си, за да оцелеят.

Движението нагоре обаче, трябва да бъде също така организирано. На същия основен принцип, заден и от Йотор - съотношението между всеки две съседни йерархически нива, да не бъде много голямо.

Ако имаш много хора и те не са организирани, изчезва каквото и да е организирано действие. Без йерархическа оргтанизация, няма никаква организация. Движението надолу е организирано. От памтивек. Движението нагоре не е. И изчезва. При хиените го имаш. При първобитното племе го имаш. При съвременното общество го нямаш. Имаш митове и легенди за някаква демокрация и пазарна икономика. Защото по същество, пазарната икономика и демокрацията е едно и също.

Т.е. ако бъде правилно организирано и движението нагоре по йерархията, частната собственост над върховното работно място изчезва. Т.е. в движение нагоре, частната собственост над върховното работно място изчезва. Но движението надолу по йерархията не изчезва. Аз не го махам. Просто доразвивам това което е изчезнало - възходящото йерархическо движение. И се разблокира цялостния КРЪГОВРАТ НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЙЕРАРХИЧЕСКО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ (главните обществени отношения). До сега, имаш движение надолу по йерархията. Съответно имаш и частна собственост над върховното работно място. Но тъй като е блокирано възходящото движение (от хилядолетия и освен това блокажът с времато нараства) имаш и липса на обществена собственост над върховното работно място. Т.е. имаш прекалено голяма частна собственост над върховното работно място. Т.е. имаш монопол над върховното работно място (и това е законодателната власт).

Какво на практика означава това? Означава че се развива нарастващо несъответствие между елит на власт и реалния елит, който постоянно се поражда от обществото. Самото общество постоянно дискриминира конкурентния на властта елит, защото в движение надолу по йерархията, обществото не може да не работи под контрола на елита на власт. И по тоя начин, тия които управляват, деградират все повече. Но обществото продължава да ги подкрепя. Трябва регенерация на елита на власт. За да се случи обаче е нужна организацията на обратното йерархическо движение - да се организира конкурс за най-виското работно място в йерархията. Или с други думи - работните места в законодателната власт, да бъдат изкарани на свободния пазар. Щото не са бащиния на никой. Тоя конкурс, това обратно йерархическо движение, т.е. правилната избирателна система, не отменя нисходящото йерархическо движение. В момента именно йерархическата система е болна. Болен е най-вече елитът на власт. Няма ли да го сменим с читав? А по кой начин ще стане това? Нямаш начин, нали? А аз имам. Имам и фундаментално обяснение, как се случват нещата, кой е фундаменталният механизъм, който си работи. А така също ти обясних и по кой механизъм управлява и настоящит елит на власт.
цитирай
5. blog13 - 3.
13.03.2023 12:30
И остана сега, да ти дам един прост пример чрез който именно кръговратът на йерархическото взаимодействие е демонстриран нагледно в реалната жива природа - зер тоя принцип не е само в организацията на човешкото общество.

Давам ти съвсем произволен пример - сърдечно съдовата система. Имаш сърце. От него излиза един голям кръвоносен съд. След това се разделя на два или три по-малки. След това на още по-малки. Накрая имаш много капиляри. Това до тука ти е дясното нисходящо йерархическо движение.
Възходящото йерархическо движение е обратното по качество и посока. Т.е. от малките капиляри, кръвта започва движение към сърцето, като първо преминава във венули. След това в по-малко на брой вени. След това само в два или три големи кръвоносни съдове. А след това само в един голям кръвоносен съд. Чак тогава влиза в сърцето.
Това второ йерархическо движение е по същество ляво.
цитирай
6. blog13 - По Д Е Ф И Н И Ц И Я не може мнозинството ...
13.03.2023 13:19
krumbelosvet написа:
По Д Е Ф И Н И Ц И Я не може мнозинството да управлява. Защото КОЙ ще управлява управляващото мнозинство? "От едно място трябва да се свири" е казал Левски. И "вишегласието" той е провъзгласил.
Д И А Л Е К Т И К А.


От едно място трябва да се свири, да. Ама въпросът е кой да свири. Даваш пример с Левски - ми тва е точно пример, че той тръгва да извършва ляво движение. Т.е. той се опълчва срещу властта. Само че Левски, да ме прощаваш, не е баш ясно, кво точно е казал. По тия въпрос, не Левски е фаворит. Спомни си по кое време живее Левски - това е времето на Френската Комуна и Първия интернационал. На Маркс, въпреки че по това време не е чак толкова известен. Това е времето след Френската революция 1989. Времето на Русо и Волтер. На бащита анархисти. Те са тия които са се изказали по въпросите на републиката. И Левски иска точно република.

И сега тука имаш и още един въпрос, свързан с Левски - дали той е свирил или е попаднал в мрежите на тоя който свири. Обесили са го , нали така? Левски е бил реален организатор. Направил е много. Но каква е била целта? Не е много ясно. И ти гарантирам, че на Левски тия неща не са му били много ясни.

Та да се върнеме на републиканската, анархическата, социалистическата, политикономическата и философската мисъл в Западна Европа. Също и в Русия. На днешно време, за разлика от времето на Левски, имаме още и опита от резултатите на Болщевишката революция. Обърнах ти внимание, че още Троцки е забелязал, че след Болшевишката революция, държавната власт вместо да се свива, както е по теорията на Маркс и Ленин, тя се засилва.

Накрая така се засили, че точно кога бе в апогея си, именно чрез държавната власт бе спусната перестройката. Никаква революция отдолу не е имало. Спуснаха я от държавната власт.

Така че, остави го Левски. Или го коментирай качесвено. Истината е, че Левски не е казал нещо, което може да ни послужи в момента за решение на наболелите проблеми, а и не е видел резултата от зародилите се по негово време идеи. Ние сме ги видели.

Но факт е, че и Левски извършва ляво движение нагоре, а не надолу по йерархията. Почва да създава организация. Но няма никаква идея, каква да бъде републиканската организация. А няма никаква идея, защото теоретиците на тия неща, които са в Европа и Русия нямат верна идея по въпроса.
цитирай
7. blog13 - По Д Е Ф И Н И Ц И Я не може мнозинст...
13.03.2023 13:33
krumbelosvet написа:

По Д Е Ф И Н И Ц И Я не може мнозинството да управлява. Защото КОЙ ще управлява управляващото мнозинство?
...

Пък Славито, който май се кани да президентства един ден, нека си прави референдуми - как да си избираме....... началниците на полицейските управления. Бати брадатата глупост.


Слави нищо не разбира. Той не може да направи референдум, нито някой е правил някъде истинсик референдум, поне аз не знам (той световният опит е като море, може всеки да се удави в него) - но ако имаше нещо интересно и някой го знае, щеше да ми го подаде в интернет. За сега няма нищо.

Референдумите дето се правят днес, не са никакви референдуми. Именно избирателната система която аз предлагам дава възможност за истински референдуми. Но възможностите на електората да се изказва по въпросите на управлението са ограничени - именно поради разделението на труда. Т.е. тия които не работят депутати и министри, работят други неща. Почнат ли да се занимават с управлението, вече нямат време за другите неща. По същество отмяната на представителната демокрация е опит за отмяна на разделението на труда. Но това е невъзможно.

Системата на организация (избирателната система) ако е правилна, електоратът има възможност да определя сам най-важните въпроси по които да изразява конкретно мнение. И най, най- важният от всички въпроси е именно въпросът с представителството.

Относно упрвалението на мнозинството. Това е просто организация на възходящото йерархическо движение, което по същество е конкурс за това кой да управлява. Т.е. потенциалните лидери са си в самото общество. Те са тия които проявяват инициатива, като излагат визията си за управлението. И водят дебат по между си. А мнозинството от хората, тъй като и те все пак са хора (т.е. от същия биологичен вид и даже техни роднини), имат също човешки способности, ако не на учители - на ученици. И мнозинството гласува, кой да ги представлява. След като такъв бъде назначен, той управлява по обичайния начин. Но ако системата е добра, него го застрашава постоянно непрекъснато действащата опозиция, които не спират да дебатират, да обсъждат най-вече управлението на държавата. При добра система, вече назначения народен представител може да бъде сменен във всеки един момент. Не от някаква стояща още по-високо върхушка, а именно от долу, от народа. И инициативата за това нещо, пак повтарям - иде от непрекъснато действащата опозиция. Тая опозиция е реалния елит на народа. И изобщо, народът е тоя, който поражда елита, който управлява. Причината е изключително проста - народът, мнозинството е същия човешки вид, но тъй като е мнозинство, то предлага много повече материал и това е, пак повтарям - човешки материал. Не овчи, не вълчи. Реално няма овци и овчари. Но има такова нещо, което дава незаслужена сила и привилегия на елита който е вече на власт - и това е организираното нисходящо йерархическо движение. Без което обаче не може. За да се решат проблемите които го съпътстват е нужно доразвитие на пълния кръговрат на обществено йерархическо взаимодействие, като се организира възходящото йерархическо движение (правилната избирателна система).
цитирай
8. radostinalassa - Само ти не разбра, че сме колония...
13.03.2023 20:26
Вод се спор чия е тя. Така че пиши по - кратко. В Индия са сбили наглосаксите, като спрели да купуват стоките им. И аз така правя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 632066
Постинги: 572
Коментари: 1706
Гласове: 838
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930