Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2022 11:59 - Не, не очаквам мафията (държавата), да направи нещо съществено срещу институционализирания рекет
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 418 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2022 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Като начало, е така бегло и от обща култура, тука да се запознаете първо с един член от НК;
А след това, ще ви запозная на база на богатия си вече опит при разпитите ми в полицията, когато аз съм бил потърпевш, как би протекъл евентуален бъдещ разпит, вероятно неколкократен - отново на моя милост. 

И така: 
"Раздел V.
Изнудване

Чл. 213а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който с цел да принуди другиго да се разпореди с вещ или със свое право или да поеме имуществено задължение го заплаши с насилие, разгласяване на позорящи обстоятелства, увреждане на имущество или друго противозаконно действие с тежки последици за него или негови ближни, се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева.
(2) Наказанието е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от три хиляди до пет хиляди лева, когато деянието е:
1. придружено със заплаха за убийство или тежка телесна повреда;
2. придружено с причиняване на лека телесна повреда;
3. придружено с отнемане, унищожаване или повреждане на имущество;
4. извършено от две или повече лица;
5. извършено от лице по чл. 142, ал. 2, точки 6 и 8;
6. извършено от въоръжено лице;
7. извършено повторно в немаловажни случаи.
(3) Наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, като съдът може да постанови конфискация до 1/2 от имуществото на дееца, когато:
1. е причинена средна или тежка телесна повреда, ако за извършеното престъпление не се предвижда налагане на по-тежко наказание;
2. са причинени значителни имуществени вреди;
3. деянието е извършено от организация или група или по поръчение на лице, организация или група;
4. деянието е придружено с взрив или палеж;
5. деянието е извършено от или с участието на длъжностно лице;
6. деянието е извършено спрямо длъжностно лице във връзка със службата му;
7. деянието представлява опасен рецидив.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Наказанието е лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна, като съдът може да постанови конфискация на част или на цялото имущество на дееца, когато деянието е:
1. придружено с тежка или средна телесна повреда, от която е последвала смърт;
2. придружено с убийство или с опит за убийство.

Чл. 214. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага принуди някого чрез сила или заплашване да извърши, да пропусне или да претърпи нещо противно на волята му и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за изнудване с лишаване от свобода от една до шест години и глоба от хиляда до три хиляди лева, като съдът може да наложи конфискация до 1/2 от имуществото на дееца.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 50 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) За изнудване при условията на чл. 213а, ал. 2, 3 и 4 наказанието е:
1. по ал. 2 - лишаване от свобода от две до десет години и глоба от четири хиляди до шест хиляди лева, като съдът може да постанови конфискация до 1/2 от имуществото на дееца;
2. по ал. 3 - лишаване от свобода от пет до петнадесет години, глоба от пет хиляди до десет хиляди лева и конфискация до 1/2 от имуществото на дееца;
3. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) по ал.4 - лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и конфискация на не по-малко от 1/2 от имуществото на дееца.
(3) (Нова - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) За изнудване наказанието е от пет до петнадесет години лишаване от свобода и глоба до петстотин лева, като съдът може да постанови конфискация до една втора част от имуществото на виновния, ако:
1. е придружено с тежка или със средна телесна повреда;
2. деянието представлява опасен рецидив."


***

И така, сега първо да напомня, кой рекетьорът. Цитирам писмо с подпис до мене, което съм запазил: 


"Кредитреформ България ЕООД е българският офис на организацията CREDITREFORM, която е основана 1879 и със своите 167 офиса е една от най-големите организации за кредитни справки и инкасо в света. За около 152 000 фирми (доброволни членове на организацията)* се грижат около 3 700 служители.
...
Според подписан договор между Кредитреформ България ЕООД и Мобилтел ЕАД, уведомлението за неизплатени задължения се извършва от нас.

...

С уважение,
КРЕДИТРЕФОРМ БЪЛГАРИЯ ЕООД
Димитър Добрев
(Ръководител отдел "Инкасо"image

13.11.2015 "

А тука, цитирам писмо от Мобилтел:

"имаме сключени договори с фирми, по силата на които, на тях възлагаме събирането на от името и за сметка на "Мобилтел" ЕАД дължими суми от клиенти.
...

С уважение: Здравко Георгиев, Директор "Обслужване на клиенти"

...

Т.е. имаме организирана престпна група, по думите на Димитър, една от най-големите в света. Със 167 офиса и 3700 служители. Имаме и поръчител. Това е Мобилтел. 

Т.е.
"3. деянието е извършено от организация или група или по поръчение на лице, организация или група;" В случая имаме "и по поръчението на организация или група". 

Също така имаме 
"2. деянието представлява опасен рецидив."

А така също и
"деянието е извършено от или с участието на длъжностно лице;"

***

След като нахвърлях най-същественото, преминавам към хипотетичния ми разпит в полицията. И така, викат ме да дам показания. Причината - още един свидетел срещу тая организирана престъпна група, която ето вече от толкова време се е разпищовила, очевидно под покровителството на държавата. Пред която аз сега ще давам показания. Но, няма проблем - още един свидетел, това е прекрасно, нали. 

Та хипоететичният ми разговор в полицията: 

Разследващият: Разкажи ми какво се случи?

Аз повтарям, това което разказах в предишния си пост - заплахи и обиди. 

Разследващият: Какви точно заплахи и обиди? 

Аз: Наричаше ме "отрепко". Заплахата се състоеше в това, че знае адресът ми и данните от личната ми карта. Също и, че двестате лева, щяли да станат (над, струва ми се) деветстотин. 

И сега, забележете, хипотетичният въпрос, който разследващият вероятно ще ми зададе: 

Разследващият: Какво като ти е казал, че знае адресът ти и данните от личната ти карта? То всъщност, много хора вероятно ги знаят тия неща. 

И така. Именно, тука исках да стигна и исках също така и аз да питам. Да питам разследващият. Да питам прокуратурата. 

Какво като някой ми знае данните от личната карта? Как това нещо ме заплашва? Защото когато отсреща някой ти вика, не ти дава възможност да отговориш, когато използва думи като "отрепко", когато е напълно ясно, че те заплашва, с цел да те изнуди, какво именно в тоя случай трябва да означава, че ти изтъква, че знае къде живееш и данните от личната ти карта? 

Важността в случая, че знае къде живееш, не е намек, а директна заплаха, че ще те  взриви, запали, или най-малкото ще ти счупи прозорците. Или бог знае още какво. Т.е. ясно е какво означава тая точно заплаха. 

Но какво, по дяволите означава това, че ми знае данните от личната карта? С какво това мене ме заплашва? Защото тоя ме заплашва и с това! Да, именно ме заплашва. 

И тука има и друга енигма - ще почне ли разследващият да се прави на шашав, че това може и да не е заплаха? Защото е сигурна заплаха. Или примерно може да предположи, че това няма да се приеме като заплаха от съда? Т.е. предполага, че на практика съда ще се направи на шашав. 
А дали аз имам основание, да предполагам, че разлследващият и евентуално съдът, ще се правят на шашави в тоя случай? 

Ето го логическият ми отговор: Тоя който ме заплаши по тоя начин, вероятно знае, че с подобни формулировки се измъква винаги от правосъдието. Факт ли е, че тия колекторски фирми си развяват пищова, въпреки че вече и в парламента уж водят битка против тях? Факт е. Еми значи, въпросната формулировка, която я чух с ушите си, и която бе използвана като явна заплаха срещу мене, гази през т.нар. "правосъдие" и дефилира като педераси на гейпарад в центъра на София. 

Т.е. ние в момента имаме един въпрос. Ква е дефиницията за престъпление? Ама не за престъпление на отрепки, и дори гейове, които заплашват хората по телефона, а за престъпна държавна власт? 

И питам, когато е вече напълно ясно и съвсем очевидно и за слепите и за глухите, че държавната власт унищожи държавата, тогава кво правиме, за да бъде раздадено правосъдието? Къде са разделените власти, които да накажат разделените власти, които не са се контролирали една друга до степен, престъпната власт да стане до такава степен очевидна? Няма ги. И следователно, аз не очаквам от тия нищо. Ако ме викнат пак в полицията да давам показания, ще ида, разбира се. И ще ви докладвам след това, кво се е случило. П.П. И сега тука остана големият въпрос, дали една такава голяма и с традиции организирана престъпна група е извършвала и реални убийства, леки и тежки телесни повреди, повреждане на имущества И Т.Н. И Т.Н., или само се е ограничавала до по-леките престъпление - заплахи, които не се знае дали са заплахи или не са? 
 Гласувай:
21. blog13 - Те така родната полиция (и прокуратура и съд) ни пази
29.11.2022 12:30
Значи сега се сетих, да ви дам и конкретен пример, мой личен с начина по който работи полицията, за да разберете, че предположенията ми как тя би действала и сега, хич не са неоснователни. Ми подавам аз сигнал, за едни всеизвестен и доста пропаднал наркопласьор, който взе да ме заплашва публично по интернет, при това без някаква нужда, просто щото си е тъпак. И ме заплаши с убийство. Но, както казах, тоя цял свят го знаеше че е наркопласьор. Аз подадох жалба в прокуратурата. След като ме викаха за показания мене няколко пъти (а него все не го намираха, въпреки че си беше вкъщи - накрая все пак го намериха де, а след година даже го опандизиха все пак), накрая разследващия полицай ми каза, че според закона единственото за което могат да го подведат е, ако аз напиша че съм изпитал страх. След което трябвало, да ме изпратят на преглед в съседния областен град на психиатър; а така също обаче и тоя срещу когото съм подал жалба - също и той на психиатър. Аз казах, че въобще не съм се уплашил и отказах.
Последните показания вече ги давам пред някаква полицейска психоложка. И тя акцентира на същото - да съм написал, че съм изпитал страх.

И сега питаме, кви са тия истории? Значи тоя, целиот свет го знае, че продава наркотици. Вкл. полицаите, които ми казват, че знаят и те. И вместо, да бъде прибран, като опасен за обществото, а така също и поради публичните си заплахи срещу мене с убийство (щял да ме прегази с колата, като ме срещне с колелото), почват да ме лекуват мене от страх. Е те тва е цялото правосъдие. Въпреки, че на следващата година, тоя го окаушиха все пак, вероятно от някакъв срам, щото беше прекалено явно.
цитирай
2. radostinalassa - Слушах при Ст.Керев една писателка...
30.11.2022 18:09
според която магията на ходжите действа само тогава, когато човек изпитва страх. в другия случай не действа. А и все някой трябва да се жертва като Исус, макар че неговият баща е Йехова по Библията.
Ние докарахме страната до това положение и не трябва да чакаме младите да ни оправят бакиите. Както не трябва да ваксинираме децата, за да спасим дядовците. Това е порочно.
цитирай
3. panazea - Искат да ти лепнат етикет и да не обръщат внимание на твоите писания !
01.12.2022 11:49
По въпроса за машинното гласуване в блога на ники:
IT експерти: Машините са без контрол. Има опции за манипулация на кода
https://nikikm.blog/politika/2022/11/30/it-eksperti-mashinite-sa-bez-kontrol-ima-opcii-za-manipulaci.1845214
Има опции за манипулация на кода
Тошко Йорданов за Кирил Петков: Той обеща на БСП да даде кодовете за машините и че резултатът им ще се вдигне с 4%

цитирай
4. blog13 - Панацеа, ясна е работата с това к...
01.12.2022 12:41
Панацеа, ясна е работата с това което не става за нищо. Т.е. с всички без изключения, варианти на избирателни системи които ги спускат от горе - ето и днес, в Парламента, се разправят за това. Наливат от пусто в празно - дали да бъде едно голямо нищо, или да бъде друго голямо нищо. Да минем вече основно на най-същественият въпрос - Какво трябва да направим?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 276567
Постинги: 345
Коментари: 1092
Гласове: 575
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031