Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2022 20:00 - Депутатите от партията "не подкрепям никого" преминават 4%овата бариера
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1390 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Избирателната система в България (а и навсякъде по света) е безнадеждно недемократична и компрометирана поради много  съществени причини. Така че това което сега ще разсъждавам, не е чак толкова важно. Моите разсъждения обаче са в отговор на изобретените от елита на власт безумия - те са измислили, гласоподавателите да могат да гласуват с бюлетина "не подкрепям никого". Поради тая причина, аз сега ще им обясня, какво са измислили и ще искам да си изядат попарата която самите те са надробили. 
Аз ще им обясня на тях, какво те самите са измислили и ще искам да изпълнят така заявения свой замисъл. 

И така, съществува бюлетина "не подкрепям никого". Това автоматически предполага, че в избирателните комисии има представител на партията "не подкрепям никого". Такава партия разбира се няма. Гражданите които гласуват с тая бюлетина всъщност са против предстоящия парламент. Но властовият център по време на избори според съществуващите правила са избирателните комисии, и когато една партия няма представители в избирателните комисии, това според наложената теория е предпоставка тая партия да бъде ощетена, чрез фалшификация на изборния резултат. Следователно аз искам в избирателните комисии да е имало и представител на "не подкрепям никого". 

И така, вероятно не е имало - не зная, не съм проверявал. Което означава, че въпросните над 4% които бяха обявени за "не подкрепям никого" са следствие от фалшификация на изборния резултат - т.е. реално са повече. 
Всъщност дори и да е имало представител в избирателните комисии на "не подкрепям никого", той може да бъде подкупен - теорията, че представителите в избирателните комисии, гарантирали нещо си не гарантира нищо. 

И така, все пак в крайния резултат вече имаме като факт, казан по телевизията, че "не подкрепям никого" минава 4%овата бариера. Което означава! 

Че това са над 9 депутата. Или за по-удобно за смятане, да приемем, че са 10. 

Това означава, че отсега нататък в парламента на България трябва да има 230 депутата реално съществуващи плюс десет фантомни, които имат определени свойства.

Тоест.

Тези 10 депутата са фактически против целия парламент на България. Т.е. те са против всеки закон и всяко гласуване на парламента. И дори против всяко заседание на парламента. Т.е. ако 10те депутата са дошли в Парламента и там заедно с тях има общо 120 депутата, 10те депутата веднага си тръгват, при което те провалят кворума. Което означава, че за да има кворум са необходими минимум 120 депутата от реално съществуващи 230. 

След това обаче при всяко гласуване, трябва да се добавят десетте фантомни депутата, все едно че са присъствали на всяко заседание. Тези фантомни депутати са гласували винаги против. Т.е. да речем, че на работа са дошли 110 реални депутата. Кворум няма. При 115 кворум отново няма. Причината е, че фантомните депутати от "не подкрепям никой" имайки за цел да саботират парламента са си отишли умишлено. 
В момента обаче в който на работа дойдат 120 депутата, фантомните депутати автоматически се появяват, за да пречат при гласуването на парламента. Т.е. в парламента вече имаме 130 депутата. Това означава, че за да се гласува всеки един закон ще са нужни над половината от 130 или 65 депутата, които са гласували "за". 

Повтарям - тая логика е винаги и при всички ситуации - без изключение. Защото гласоподавателите на "не подкрепям никого" така искат. 

Ако всичко това не бъде изпълнено, това означава, че парламентът отново и за кой ли път не спазва законите които сам е измислил. 

Остава също така и въпросът, как ще им се плаща на тези десет фантомни депутата? Много е лесно - парите за техните заплати се връщат на данъкоплатеца автоматически. 

















Гласувай:
1



1. radostinalassa - Щом Фунчето ти пуска коментарите...
05.10.2022 20:21
това не говори много добре за теб. Тя пуска об. само Ковидко, който каза 1 че е - -- колко си хубава.
цитирай
2. morskipesni - Много ми допадна логиката,
05.10.2022 20:22
не би ли следвало тия 4% (9 депутата) да не се разпределят между останалите (съвсем не е честно!) и така Парламентът да работи с 9 депутати по-малко?
цитирай
3. blog13 - Щом Фунчето ти пуска коментарите. . ...
05.10.2022 20:39
radostinalassa написа:
Щом Фунчето ти пуска коментарите...това не говори много добре за теб. Тя пуска об. само Ковидко, който каза 1 че е - -- колко си хубава.


Хич не разбирам,кво ми казваш. Оная ме обвинява, че аз съм профил на някаква си буля, дето не знам коя е. Ти ме обвиняваш за някакво Фунче, дето също така не познавам.
цитирай
4. blog13 - Много ми допадна логиката, не би ли ...
05.10.2022 20:41
morskipesni написа:
Много ми допадна логиката,не би ли следвало тия 4% (9 депутата) да не се разпределят между останалите (съвсем не е честно!) и така Парламентът да работи с 9 депутати по-малко?


Ма аз точно това казвам - партията на "не подкрепям никого" има над 9 депутата (за удобство при смятането ги направих 10). Това означава, че в парламента има реално съществуващи 230 депутата. А 10те депутата се прибавят, според логиката която обясних.
цитирай
5. morskipesni - Въпросът ми не е бил достатъчно ясен, а той е:
06.10.2022 16:55
-Дали няма предвидена в закона възможност (при положение че 4% не гласуват за никого) да се ПРЕКРАТИ разпределението на тия УЗУРПИРАНИ ОТ ПАРТИИТЕ гласове и парламентът да работи с 9-10 човека по-малко?
цитирай
6. blog13 - Въпросът ми не е бил достатъчно я...
07.10.2022 10:23
morskipesni написа:
Въпросът ми не е бил достатъчно ясен, а той е:
-Дали няма предвидена в закона възможност (при положение че 4% не гласуват за никого) да се ПРЕКРАТИ разпределението на тия УЗУРПИРАНИ ОТ ПАРТИИТЕ гласове и парламентът да работи с 9-10 човека по-малко?


Значи не зная и аз дали бях достатъчно ясен. А аз казвам, че точно тая особеност на закона, дето избирателят има право да гласува "не подкрепям никого" е маловажна. Защото избирателната система е незаконна поради много по-съществени особености. Които по същество представляват злоупотреба с власт.

Т.е. тия които управляват (и които пишат закона за избирателните системи) злоупотребяват с власт. Т.е. каквото и да са написали в закона, за който питаш, те така са го написали, че да злоупотребяват с власт. И междувЪпрочем, 4те процента със сигурност са повече, но изборният резултат е фалшифициран.

Има ли смисъл, ние да търсим дали има възможност, която злоупотребяващите систематично с власт са благоволили да ни дадат? Т.е. дали ние трябва да се впечатляваме прекалено с това едина незаконна власт, какво е позволила и да и влизаме в издребняването и демагогията?

Поради това, аз казвам императивно, първо, че точно тая особеност е маловажна на фона на всичко останало. И второ, няма никакво значение, дали те са позволили в закона, дали са дали възможност - те трябва да направят, каквото предлагам аз, и с което си съгласен и ти. В противен случай, законът им е вече брутално нелогичен и антидемократичне, несъответстващ на публично признатата от тях воля на избирателя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 619783
Постинги: 565
Коментари: 1662
Гласове: 823
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031