Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2022 23:17 - Руският натиск по фронта е с нарастваща сила и е в синхрон с фундаменталните процеси
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 2785 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 22.09.2022 23:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Няма да мога да открия Америка.. пърдон Русия, като припомня, че всяко следващо предложение на Путин към противника е по-лошо от предходното. С последното си изявление, Путин отново потвърди това, но мисля, че нещо много интересно остана незабелязано. 

Следният цитат бе забелязан, но не се сещам, някой да е казал, това което ще кажа аз:

"Какво искам да кажа публично днес за първи път? Още след началото на специалната военна операция, включително преговорите в Истанбул, представителите на Киев реагираха много положително на нашите предложения, като тези предложения се отнасяха преди всичко до гарантиране на сигурността на Русия и нашите интереси. Но е очевидно, че мирното решение не устройваше Запада, така че след като бяха постигнати определени компромиси, Киев всъщност получи директни указания да скъса всички споразумения."

Дали горният цитат от речта на Путин представлява именно по-лошото поредно предложение? 

Ако си спомняте, в самото начало на СВО, Путин предложи на украинците да свалят държавната власт на Украйна. Но сега той фактически реабилитира тая държавна власт на Украйна, като й отваря вратичка да си измие ръцете. Но за целта тя трябва да се обърне срещу своите по-високостоящи господари. 

Първият път, предложението му беше да се свалят украинските марионетки на запада, които управляват Украйна. Сега обаче, той решава да помилва тия марионетки, те не са виновни, виновни са техните подстрекатели. 
Това е съчетано, разбира се с реални аргументи които влизат в действие на новия етап на военната операция. Натискът на Русия е увеличен в необходимия момент (т.е. преди зимата). Русия до сега нещо се мотаеше, това даде храна на зевзеците да говорят. А доколко беше и възможно да се налива в Украйна военен ресурс, ако Русия искаше да не допусне това? 

Но това което започна на 24 феврурари, не беше война срещу Украинската хунта, а беше обръщане на досегашния тренд на разширение на имперския морски център, който по всичко изглежда стигна тавана на своя растеж, загуби инерция, западният свят деградира в значителна степен и сега закономерно, от гледна точка именно на фундаменталното развитие, ще си плати сметката. 
Откатът на тоя досегашен растеж и експроприация на останалия свят от морския имперски център притежава достатъчно потенциална мощност, а руснаците със сигурност са си учили уроците по шахмат на голяма дъска. 

Западният империализъм вече няма силата да се разширява, но има значителни сили да се свива. И към това Русия добавя и своя собствен натиск. Приложен в точката която е хем най-далечна от центъра на морския свят, хем е стратегически най-важна, тоя натиск, който се управлява от военни експерти, ще обърне армията на злото към тия които са я насочили към Русия. 

А принципът който ни се представя нагледно е в простата констатация, че всяко предложение на Путин е по-лошо от предходното - да, защото натискът на Русия е нарастващ. И защото това е в стратегическия й план. Изглежда, че хората знаят какво правят. 

А ако някой си спомня, аз в самото начало на СВО, няколко пъти казах, че Русия не желае да победи Украйна, поради простата причина, че не унищожи мозъчните центрове в Украйна, вкл. украинската държава. 

Другото, което се хвърляше в очи, беше, че Русия не унищожава енергийните доставки на Украйна. Без ток, нефт и газ, без транспорт, железници, украинската армия е напълно небоеспособна. И нямаше никакво значение, че и мирни граждани ще стоят без енергия, особено през лятото. 

И ето обаче, че след сегашното изявление на Путин, ние виждаме принципа на нарастващия натиск отдолу нагоре, който по всичко личе вече, че е с цел да се обърне периферията на морската империя срещу тия които са я изпратили срещу Русия. Това обяснява бащинската загриженост за Зеленски, пленените украински войници - нищо че са нацисти, те не са чужди, те са наши, защото утре ще воюват на правилната страна и ще изкупят вината си. 





Гласувай:
2



1. radostinalassa - Казват, че чакал да се ...
23.09.2022 16:44
прибере реколтата в Украйна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 632245
Постинги: 572
Коментари: 1706
Гласове: 838
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930