Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2022 13:50 - Всички български медии и институции, които пропагандираха подкрепа за укронацизма и набеждаваха Русия са съучастници в престъпление
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1675 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Украинските нацисти достигнаха европейските стандарти - Западът пусна маховика на терора 01.04.2022, 08:32 Борис Джерелиевски 

/Поглед.инфо/ Чудовищните видеоклипове на изтезания и екзекуции на руски военнопленници, разпространявани в мрежата, за съжаление, далеч не са първите материали от този вид. Още през пролетта на 2014 г. бойците на кримския „Беркут“ и кубанските казаци, охраняващи границите на Крим при Перекоп и Турската стена, задържаха значителен брой украински провокатори, които се опитваха да влязат на полуострова, за да дестабилизират ситуацията и да осуетят референдума. Така почти всеки от тях имаше на смартфоните си видеозаписи на изтезания и убийства на полицаи и антимайдановски активисти.

Тези „юнаци“ гледаха тези видеоклипове с удоволствие и ги изпращаха на роднини и приятели „за да се развеселят“. С потушаването на „Руската пролет“ в югоизточната част на бивша Украйна и началото на наказателна операция срещу Донбас, количеството на подобно съдържание в личните архиви на украинските „патриоти“, в техните публични страници, в социалните мрежи и в месинджърите, нарасна бързо.

В допълнение към факта, че тези материали преследваха и някакви пропагандни цели (да сплашат „враговете на Украйна“), техните автори и разпространители очевидно просто се наслаждаваха на вида на изобразените престъпления.

Руските журналисти, общественици и политици бяха ужасени от бруталността и дехуманизацията на представителите на братския народ и чакаха Западът да си „отвори очите“ за престъпленията на чудовищата, които е отглеждал и отглеждал. В крайна сметка Западът, който обявява толерантността, хуманизма и човешките права за най-висши ценности, не може да позволи на своите любимци да извършват подобни престъпления, нали? Може би европейците просто не могат да повярват, че тези, които твърдят, че принадлежат към „цивилизования свят“, могат да правят такива неща?

И така, в Европа и в международните инстанции прозвучаха думи на осъждане на военните престъпления, извършени от украински бойци и искания за тяхното разследване. Нима дочакахме, доживяхме?

Наивността на нашия народ и вярата им в отдадеността на Запада към идеалите, които той сам прокламира, са наистина безгранични. Междувременно всичко, което са правили и вършат „десносекторците“, „азовците“ и прочие нацистчета, е добре познато и привично на самите европейци, в които определени наши съграждани по някаква причина виждат убедени привърженици на закона, хуманизма и уважението към другия.

Но ние просто имаме къса памет. Нека си припомним защо Героят от Отечествената война от 1812 г. Александър Фигнер започна да не взема в плен нашествениците. Ето как неговите съвременници обясняват тази „причуда“ на легендарния партизански командир:

Фигнер веднъж видял как французите и поляците, като се качили в църквата на селото, изнасилвали там жени и момичета, като предварително разпнали някои от тези нещастници, за да могат по-добре да задоволят подлата си страст. Фигнер влезе в църквата, освободи още живите жени и, като падна пред олтара, се закле да не пощади нито един французин или поляк“.

Нека добавим, че това бяха същите французи, които две десетилетия по-рано прокламираха „Правата на човека“ и „Свобода, равенство, братство“, тоест в основата им бяха същите тези „европейски ценности“, за стремежа към които Киев декларираше през изминалите осем години.

Съвпадение ли е, че руският офицер Александър Фигнер е видял в оскверната селска църква същото нещо като бойците на НМ на ДНР в мазето на мариуполското училище № 25, където бойците на Азов, забранени в Русия, жестоко измъчваха млада жена?

Има безброй примери за зверства и военни престъпления на „хуманните европейци“ както в историята, така и в съвремието – във Виетнам, в Ирак, в Афганистан, в Африка.

И в този смисъл украинските нацисти наистина се интегрират с Европа, приемайки от европейците не само настроението, но и технологията. Така, според свидетелствата на хора, преминали през подземията на мариуполската "библиотека" и оцелели, палачите от СБУ и "Азов" непрекъснато практикували водни изтезания, любим метод на западните "демократизатори", широко използван от тях в Ирак и Афганистан.

И днес, когато многобройни документални доказателства попаднаха в ръцете на правоприлагащите органи, може да се каже на тяхна основа, че западните „специалисти“ са учили както служители на СБУ, така и бойци от Националния батальон на „подобрени методи за разпит“, тоест на методи на изтезания .

Широко практикуваните от всички украински формирования без изключение, такива чудовищни изтезания или по-скоро екзекуции, като вкарване на бодлива тел в ректума или впръскване на силиконова строителна пяна в червата, бяха въведени и от чуждестранни инструктори.

Възможно е, разбира се, и украинските неонацисти сами да са измислили нещо, но няма съмнение относно западния произход на цялостната, общата концепция за използването на методите на масов терор срещу собствения си народ.

Добавяме още, че днес целият медиен дневен ред и специалната пропаганда на Украйна е под контрола и управлението на силите за психологически операции на НАТО. И кадри от екзекуцията и изтезанията на затворници бяха разпространени (и евентуално заснети) по тяхно ръководство. Целта е много проста – Украйна започна да изпада от дневния ред на западните медии.

Много по-голям интерес сега представляват икономическите и социалните проблеми, както и политическият провал на западните лидери и провала на санкционната война срещу Русия. Това е точно това, върху което колективният Запад не би искал да фокусира вниманието на публиката си в момента. И е готов да го разсее дори на такава цена.

Освен това вече започна работа по изравняване на негативния ефект от запознаването на западната публика с историите за екзекуцията и изтезанията на руски затворници. Така ръководителят на мисията на ООН за наблюдение на правата на човека Матилда Богнерг се обърна към властите на Русия (!) и Украйна (в този ред) и им напомни, че в съответствие с международното право страните в конфликта са длъжни да третират военнопленници хуманно.

Тоест, въпреки факта, че въоръжените сили на Руската федерация действат абсолютно безукорно по отношение на украинските пленници, чиновникът умишлено „изравнява“ страните, като всъщност обвинява страната ни в такива престъпления, които нашите военни не са извършили.

Трябва да разберем, че СЗО е само малка част от глобалната многодомейнна война, която колективният Запад води срещу Русия. И за него е много важно всички или повечето усилия на страната ни, цялото й внимание да бъдат съсредоточени върху Украйна, така че всички други области да започнат да „провисват“.

Не виждаме гората заради дърветата. За да постигне тези цели, можем да очакваме появата на все повече такива видеа (и те вече се появяват). Освен това Западът, който ги санкционира, категорично ще се дистанцира от жестокостите на „тези бивши руснаци”, за които той уж не ги е упълномощавал.

Маховикът на жестокостта и терора обаче вече е пуснат в Украйна на пълни обороти, а основните му жертви са самите граждани на тази злощастна държава. Така през последните дни повече от 600 души бяха заловени и отведени в неизвестна посока от ескадроните на смъртта на СБУ и бойците на терористичната отбрана само в Киев. Може би тази цифра е много по-висока. В крайна сметка само на 22 март Кличко съобщи, че „149 диверсанти са неутрализирани“ в украинската столица за един ден.

Между другото, страниците на украинските „патриоти“ в месинджърите буквално гъмжат от видеорепортажи за подобни „неутрализации“. Този маховик на терора също беше пуснат от усилията на Запада. В крайна сметка западните куратори поискаха от Киев създаването на система за териториална отбрана и безконтролното разпространение на оръжия, а ръководителите на администрациите под техен контрол усърдно започват „лов на вещици“.

С други думи, трябва да разберем, че осъждането от Запада на забранените методи на война от неговите подставени лица не трябва да се очаква. По отношение на нечовешката жестокост украинските нацисти са достигнали напълно западните стандарти.



Тагове:   Украйна,   НАТО,   нацизъм,   САЩ,


Гласувай:
8



1. raders - Ми тогава да ръкопляскаме на рус...
01.04.2022 14:11
Ми тогава да ръкопляскаме на руснаците, дето сринаха до основи украинските градове и избиха жителите им. Браво на тебе :(

цитирай
2. raders - Правилно. Не могат да бъдат подк...
01.04.2022 18:13
Правилно. Не могат да бъдат подкрепяни агресорите и убийците на Путин, нито на никой маниак,облечен с власт.
цитирай
3. blog13 - О неразумни и юроде, поради что се срамиш да прочетеш основната статия?
02.04.2022 11:42
raders написа:
Ми тогава да ръкопляскаме на руснаците, дето сринаха до основи украинските градове и избиха жителите им. Браво на тебе :(



В случая, няма да ти дообяснявам нищо. Чети основната статия, дето съм препечатил - там е обяснено, как работят най-мръсните клеветници, които вършат зверства и след това, ги приписват на другите. И после такива като Кадиров ги нарича дяволи. Именно. А ти си припявай фашистки химни. Ама чети, чети, чети.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 629630
Постинги: 569
Коментари: 1682
Гласове: 831
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930