Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2022 12:39 - Няколко десетки милиона кубика суров дървен материал се изнасят от България всяка година към първи и втори братски страни
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 1430 Коментари: 18 Гласове:
5

Последна промяна: 16.01.2022 12:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИОНА КУБИКА СУРОВ ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ СЕ ИЗНАСЯТ ОТ БЪЛГАРИЯ ВСЯКА ГОДИНА КЪМ ПЪРВИ И ВТОРИ БРАТСКИ СТРАНИ
(и въпросът е, колко по-точно са въпросните десетици)

"Те ни дадоха много обещания. Толкова много че не мога да си ги спомня всичките. Но не ги изпълниха. Освен едно: Обещаха да ни отнемат земята, и я отнеха."


Вчера министърът на земеделието в ОФАНЗИВА  на Любо Огнянов, съвсем в края на предаването и разговора с него, съвсем бързо и незабелязано каза нещо страшно важно. Той каза, че зверският износ на СУРОВА българска дървесина към партнерите от ЕС, който е в размер на няколко десетки милиона кубика всяка година няма да престане.
Но ще помислят дали да не спрат ени 43 хиляди кубици към трети страни (каквото и да значи тоя тъпизъм).

ПО тоя случай, аз сега, първо ще ви напомня, че тъкмо в момента е актуално устното обещание, което САЩ са дали на Русия, по времето на перестройката и разтурянето на Варшавския договор, че НАТО няма да се разширява.
Какво общо има между изсичането на гората в България и обещанието на САЩ относно военните дела, дадено на Русия? Общото е общия подход, който запада има към собствените си обещания, които дава, не само устно но и писмено, и които постоянно не спазва, а единственото от което се интересува е да експлоатира чистокръвните преебани камилчета.

Та относно това обещание дадено на Горбачов от Рейгън, някои патологични русофоби в нета, ми отговаряха, че то не било писмено.
И какво като не било писмено? Нима дадената дума от запада не чини пет цента? Та нали именно през осемдесетте и деветдесетте се носеха легенди, колко почтени са ония хора, и как те работят само по системата "честна пионреска" - като си дадат думата и можеш на нея да положиш основите на египетските пирамиди.

Същият тоя Рейгън каза на целия соцлагер, каза го така, че всички народи от тоя соцлагер го чуха: "Ако дадеш на един човек риба, ще го нахраниш веднъж. Ако го научиш да лови риба, ще го нахраниш за цял живот."

Речено сторено. През соца, България имаше мощно и развито селско стопанство - след като ни научиха да ловим риба, вече няма нищо (сега ние сме риба).
През соца България имаше развита индустрия (да не изброявам, какво произвеждахме, че който не е разбрал, няма и да разбере) - след като ни научихме да ловим риба, вече нямаме индустрия.
През соца България имаше образование - след като ни научиха да ловим риба, вече няма образование.
През соца България имаше здравеопазване - след като ни научиха да ловим риба, вече няма здравеопазване.
През соца България имаше спорт (на световно ниво)- след като ни научиха да ловим риба, вече няма спорт на световно ниво.


Бай дъ уей, през соца България имаше и гори, горско, ловно и роболовно стопанство, които стопанисваше качествено, под ръководството на науката. Т.е. не ги унищожаваше по най-дивия и примитивен възможен начин, а ги развиваше. Това се виждаше по огромните стада от сърни, които постоянно се срещаха. Фазаните бяха широко разпространени в горите, в лудогорието съм виждал стада елени покрай пътя през зимата, а в реките и язовирите (които също са построени през соца, когато "не можехме да ловим риба") имаше много пъстърва, и постоянно присъствие на маломерни шаранчета, които ги вардеха яко едни много страшни горски.

Къде отиде тоя дивеч, къде се дяна рибата, откак нашите евро-атлантически партньори ни научиха да ловим риба? 

Какво се случи с българския риболовен флот, който май беше пети в света по улов на морска риба?

И няма, няма не само риба. Няма селско стопанство. Няма ги традиционните за българия култури. Няма я скоростно развиващата се индустрия. Нищо няма - дори и бананите така и не се научихме да ги отглеждаме в България, на мястото на затритите хиляди неща които се произвеждаха тука (да включително риба).



Но пък за сметка на това си унищожихме и атомната енергетика. За сметка на това, не ни дават, да пуснем тука руски газ. А пък сега искат нашите братя евро-атлантици да им плащаме за въглеродните емисии. Да им плащеме един много сериозен данък, за който те казват че не бил данък. НО искат, искат да им плащаме - това е главното.

Така както ни прекараха, да сме сега основно на въглеродни емисии, щото те не ни разрешиха да не сме.

Но това което също не разрешават е да не си сечем гората и да им я пренасяме на тях. И ако всъщоност има нещо, на което те ни научиха, това беше, как да си унищожим гората.
Гората когато е добре стопанисвана има свойстовото да усвоява колосални количества въглероден двуокис. Това е най-ефективната система за усвояване на въглероден двуокис и никога никаква наука няма да се научи да компенсира липсата на тая създадена от еволюциата система.

Въглеродът който гората усвоява се превръща в живот. А евро-атлантиците искат да го нагнетяват под земята, като преувеличават значението на натрупания в атмосферата и напълно игнорират съвкупното значение на площите на живите екосистеми, които намаляват и това е именно най-големият проблем.
Намаляването на площите на живите екосистеми и унищожението на горите се извършва в името на основната идеологема, развявана от евро-атлантиците, на която се крепи и целият тоя грабеж и унищожение на България - идеята за потребителско общество.

ЗА да го има това изобилие в потребителското общество (не и в България), трябва да има и изобилие на дървен материал там. Но увеличението на населението в потребителските държави, в комбинация с увеличените площи бетон (и асвалт), означава, че горите намаляват точно на това място. И хората от Западна Европа са умни - те не си изсичат техните гори.

Те разбира се ползват и гората на Русия, но не им стига дървеният материал от Русия.
Поради това, България се превърна в Русия на Балканите. С помощта на "нашите партньори".
И цялото това безкрайно разтягане на локуми, за някаква пазарна икономика има смисъл има! И тоя смисъл се състои в това, народът в България (както и в останалите колонии) да бъде убеден, че не трябва да потребява, трябва да се въздържа, да пести, да чака и да се нядява, че три дена след смъртта и него ще го огрее потребителския начин на живот, но не и приживе. (сега се сещам, че Мартин Идън се беше самоубил, защото е забогатял чак след като е остарял - ти да видиш, причина за самоубийство).

Не трябва да бъдем собственици на наши средства за производство, за да бъдем пролетариат. И за това разрушиха заводите и селското ни стопанство.
И накрая, да припомня отново, ка през деветдесетте двама американци унищожиха заводът в Берковица за дървопреработване, с помощта на корумпираната от евро-атлантиците компрадорщина в България, разбира се.
Единият от тях беше чистокръвен, ортодоксален нюйоркски евреин, с бомбе и масури който идваше тука редко.
Единият от директорите, който ми беше приятел, след окончателният фалит на завода, ми каза "Можеше да печели, но не иска."
Ми как ще иска - той е дошъл чак от Ню Йорк в Мека-та на най-качествената бука в света, с единствената цел да унищожи завода.

Те не ни научиха да ловим риба. Те ни научиха да си унищожим гората.

Те обещаха. Те обещаха не на Горбачов - обещаха на народите от соцлагера. Всички ги чуха. И на кого още не му е станало ясно, че на думата на евроатланика не може да се разчита? 

ИМА ЛИ ОЩЕ ШАРАНИ? 





Гласувай:
5



1. radostinalassa - И къде ще се крием?
16.01.2022 13:41
Добре, че няма достатъчно работна ръка.
цитирай
2. nedovolen - Министъра е толкова светнат, ко...
16.01.2022 15:01
Министъра е толкова светнат, колкото други на тъмно.
По обобщена справка на ДАГ за реализираната по ДГС и ДЛС за деветмесечието на 2021г е отчетено закръглено 3,5 млн плътни куб. метра, което за годината се очаква около 4,5 куб. метра.
Къде са тези десетки хиляди?
Ако бе така, България щеше да е, както рекло едно куче в пустинята - до 10мин. ако не срещна дърво, ще се напикая.
Другите неща приемам.
:)))
цитирай
3. blog13 - 2. nedovolen
16.01.2022 15:17
Според тебе, изнесената за миналата година от България дървесина, повече ли е от дървесината, която българите са закупили за огрев или е по-малка?

П.П. Ще се радвам на информация по тоя въпрос, защото, както вече казах, нея не я съобщават по шест пъти на ден, като бюлетина за КОВИД.
цитирай
4. blog13 - "Реколтата от пшеница в Бъ...
16.01.2022 15:24
"Реколтата от пшеница в България се увеличава с над 50% през тази година спрямо 2020-а, преминавайки границата от 7.1 млн. тона продукция."

Т.е. добитата дървесина е по-малко от пшеницата? Нещо не е май така.
цитирай
5. nedovolen - По моему, без да търся справки, и...
16.01.2022 15:27
По моему, без да търся справки, изгореното е повече от изнесеното. Половината България се отоплява с дърва и пелети.
Все пак, ДАГ и митницата по закона за информацията са длъжни да дадат при поискване.
Да, ковид наистина го съобщават десетки пъти. Така чувам, не гледам зомбивизора.
:)))
цитирай
6. blog13 - Засятата за миналата година площ с ...
16.01.2022 15:34
Засятата за миналата година площ с пшеница е 11 500 квадратни километра (1,15 млн. хектара).

Общата площ на гората в България е над 30% според дирекцията по горите или 33 000 квадаратни километра. Т.е. три пъти повече гора има. Която произвежда 3Х10 (предполагаемо от мене число) повече дървесина от произведената пшеница. А произведената пшеница е над 7 милиона тона (един тон би трябвало да е приблизително колкото кубик - по тежка е от водата и потъва, но между зрънцата има и въздух).
цитирай
7. blog13 - По моему, без да търся справки, и...
16.01.2022 15:40
nedovolen написа:
По моему, без да търся справки, изгореното е повече от изнесеното. Половината България се отоплява с дърва и пелети.
Все пак, ДАГ и митницата по закона за информацията са длъжни да дадат при поискване.
Да, ковид наистина го съобщават десетки пъти. Така чувам, не гледам зомбивизора.
:)))


Е ако е така, т.е. ако изгореното в България е повече от изнесеното, тогава тия цифри може и да са верни. Един милион семейства, по осем кубика средно - 8 милиона. И това е само изгореното. Има и строителен материал, и в мебелната и т.н. Но да се надяваме, че ще ни бъде отговорено от отговорните другари, след като повдигнах въпроса, който май е доста строго пазена тайна. Защото е факт, че бъкел не обелват по въпроса.
А ако е строго пазена тайна, тогава може и данните до които си се добрал и са публични да не са верни. Във всеки случай, до тука е твърд факт, че увеличените площи на гората, в комбинация с увеличената средна възраст, която ни се подава като статистика е лъжа. И в такъв случай, да вярваме ли на статистиката която ти намираш? Но нека да ни поговорят малко по въпроса по телевизията, за да видим, кво ще ни излъжат и дали ще успеят.
цитирай
8. blog13 - Добре, че няма достатъчно работна ...
16.01.2022 15:44
radostinalassa написа:
И къде ще се крием? Добре, че няма достатъчно работна ръка.


Солженицин е казал, че светът е голям, но няма къде да се скриеш. Специално в Берковица, общината си е поставила за цел да унищожи всичките дървета по центъра на града, изглежда с цел да изтрепе пенсионерите, които през лятото в жегите, до като се приберат от центъра наисина няма къде да се скрият от слънцето, при което много от тях дават фира. А после вероятно ги пишат умрели от КОВИД.
цитирай
9. panazea - В министерството на Околната среда и водите ,
21.01.2022 12:54
назначиха един министър от ДПС за 2 месеца.
И той подписа да се изсекат горите. За награда го изпратиха в Европата.
Не че другите са по-добри, но ДПС са гнездо на оси.
И нашата близка борова гора я изсушиха . Била заболяла . Изсъхна.
Какво предлагаш?
цитирай
10. panazea - Катеричката работи неуморно и насади при мен
21.01.2022 14:39
безброй елхи , борове , орехи , дъб, бук , лешник и каквото се сетиш.
Цялата гора се премести при мен !
Непобедимата Природа !
Аз ги оставям , само тези , които са нагъсто , ги разсаждам.
Със закъснение 100 години ще има гора и при мен .
Камионите ми убиха катеричокът , таралежът .
Сега имам три катерички.
Природата се възстановява , ако бъде оставена !
Хубав ден !
цитирай
11. radostinalassa - През лятото минахме през Н. Загора
21.01.2022 16:58
Аз се учудих много, защото в центъра видях само трима възрастни бели хора. Останалите бяха цигани. ББ трябва да бъде съден за това. Циганин тъп и гладен.




цитирай
12. blog13 - И нашата близка борова гора я и...
23.01.2022 12:38
panazea написа:

И нашата близка борова гора я изсушиха . Била заболяла . Изсъхна.
Какво предлагаш?


Предлагам правилна организация на йерархическата система на хората. Нищо повече. Това което е за ремонт е организираното движение от долу нагоре, което е напълно тъждествено с правилната или неправилна избирателна система.
При неправилна избирателна система (каквато е сега), липсва демокрацията. Тая липса се е развила малко по малко, в продължение на векове, поради една много проста причина - нараства броя на членовете на групата. От там следва нараствне на степента на разделение на труда - т.е. това е движението надолу по йерархията (дясно главно организирано движение). Това движение е организирано относително правилно, поради това че съотношението между всеки две съседни нива не е много голямо (межеу 10 към 1 и 2 към 1). Това движение започва с импулс от елита на власт.

Обратното движение е обратно по посока и качество. Когато не е организирано правилно, то бива блокирано. От там иде блокране на общия кръговрат на общественото взаимодействие.
Целта на обратното йерархическо движение е да регенерира и рециклира елита на власт. В противен случай, елиътът на власт деградира. Развива се едно постоянно и нарастващо несъответстиве между елит на власт и реален елит. В някои моменти изглежда като да е истина, че говедата управляват хората.

Когато бъде внедрена избирателната система, която съм предложил нещата ще се оправят.
Фундаменталното развитие на съвкупния свят върви именно в тая посока. Т.е. това е неизбежно, а въпросът е не дали а кога.
Същината на фундаменталното развитие е че по същество нараства надстройката за сметка на базата, която намалява.
Съвкупното човешко общество е надстройка, която нараства за сметка на природата.
Надстройката в човешкото общество е надстройка спрямо базата на човешкото общество (по-толямата долна част на йерархията).
Принципно двете надстойки растат, т.е. харчат безценните ресурси на природната база.
цитирай
13. blog13 - безброй елхи, борове, орехи, дъб, ...
23.01.2022 12:56
panazea написа:
безброй елхи , борове , орехи , дъб, бук , лешник и каквото се сетиш.
Цялата гора се премести при мен !
Непобедимата Природа !
Аз ги оставям , само тези , които са нагъсто , ги разсаждам.
Със закъснение 100 години ще има гора и при мен .
Камионите ми убиха катеричокът , таралежът .
Сега имам три катерички.
Природата се възстановява , ако бъде оставена !
Хубав ден !


Основният проблем при разсаждането е, че нямаш достатъчно място. Природата се възстановява ако бъде оставена. Но за да бъде оставена, трябва човешкото население да спре да се увеличава. Но то няма да спре. Ето това е вече проблем. Световната върхушка, която управлява света, разбира много добре, че това е така. Подкрепата от обществото, която тя получава като подарък, в резултат на което й е лесно да управлява (т.е. и да деградира), е вследствие на скоростното консумиране на най-базовите природни ресурси. Т.е. имаме растеж на човешката популация (и икономиката). Това са така нар. "лесни времена", според китайците. Но неизбежно идват трудните. В лесните времена, върхушката натрупа ресурс с който да воюва срещу мнозинството. Оръжие - вкл. биологично. Страхотни технологии, вкл. как да лъже, продължавайки да упрвлява. Сега върхушката трябва да изтреби по-голямата част от човечеството. Тя знае какво е положението (това което сега аз казвам в прав текст). Ако успее, впослествие ще й бъде лесно, да продължи да управлява като и до сега.
За да не успее, трябва правилнен начин на организация, който е насочен срещу нея.
След това пак следват трудни времена, т.е. конкуренция между хората. Но поне няма да има привилегировани по време на чистките.
цитирай
14. blog13 - И нашата близка борова гора я и...
23.01.2022 13:06
panazea написа:

И нашата близка борова гора я изсушиха . Била заболяла . Изсъхна.
...
безброй елхи , борове , орехи , дъб, бук , лешник и каквото се сетиш.
Цялата гора се премести при мен !


Второто изречение, поражда въпросът, как виреят тия борове в същите условия на буката. Борът е светлолюбив, сухоустойчив, расте на бедни почви. Предпочита южно изложение, въпреки че се среща в окрайнините на горите в северните изложения и дори има отделни горички. Но те са с изкуствен произход.

Твоята борова горичка, дето е изсъхнала, вероятно е с изкуствен произход. Вероятно си на около 600 метра надморско равнище от северната страна. Или на още по-голяма височина от южната (примерно в Гинци).
цитирай
15. panazea - Това беше гора на повече от 80 години.
23.01.2022 22:05
Беше си добре. Като деца се катерехме по високите борове.
После започна теч от водопровода на горната улица и не искаха да го поправят. Тече 3 години. Направиха долната улица , но сложиха под пътя бетонен канал. Спряха естествения отток на водите. Тази вода нямаше къде да се оттича и наводни корените . Сигурно заради това. А може да е нарочно , защото човек на Иван Костов беше купил гората и искаше да строи ваканционно селище.
Сега боровете падат.
цитирай
16. panazea - Разбирам , че искаш да промениш нещо , но...
23.01.2022 22:17
Нима ще допуснат читав човек да се състезава с тях на изборите.
Целия си живот съм наблюдавала такива нелепи назначения и министри.
Наистина ли си вярваш , че нормален човек ще достигне до избори?
Каквата и да е изборната система , ако нормални хора нямат достъп , кого ще избираме? Кирчовци и Лорерчовци , дошли от майната си. Този Лорер в син на моя колежка. Тя играеше карти , разведе се и замъкна сина си в Израел .Мога да си представя , какво представлява. И от такива да очаквам нещо добро за България?
Аз откак съм жива виждам във власта едни и същи и техните синове и техните внуци . Синовете и дъщерите на шофьорите от УБО. Как си представяш , да те допуснат до властта? Не виждаш ли какви боклуци ни слагат за министри? Всички са в кюпа! И Сталинка , Станишев , Костов , Пирински, Гергов , сега някакви нови боклуци , но майките им , дядовците им. Навързани са като черва.
цитирай
17. blog13 - Беше си добре. Като деца се катер...
24.01.2022 12:59
panazea написа:
Беше си добре. Като деца се катерехме по високите борове.
После започна теч от водопровода на горната улица и не искаха да го поправят. Тече 3 години. Направиха долната улица , но сложиха под пътя бетонен канал. Спряха естествения отток на водите. Тази вода нямаше къде да се оттича и наводни корените . Сигурно заради това. А може да е нарочно , защото човек на Иван Костов беше купил гората и искаше да строи ваканционно селище.
Сега боровете падат.

Е, може и това да е причината. Ако е имало високи подпочвени води със сигурност ще загинат.
А дали е било умишлено, в сложна комбинация с бюрократичното управление - те за това става въпрос, като казвам, че проблемът е в общественото взаимодействие.
цитирай
18. blog13 - Разбирам, че искаш да промениш н...
24.01.2022 13:05
panazea написа:
Разбирам , че искаш да промениш нещо , но Нима ще допуснат читав човек да се състезава с тях на изборите.
Целия си живот съм наблюдавала такива нелепи назначения и министри.
Наистина ли си вярваш , че нормален човек ще достигне до избори?
Каквата и да е изборната система , ако нормални хора нямат достъп , кого ще избираме? Кирчовци и Лорерчовци , дошли от майната си. Този Лорер в син на моя колежка. Тя играеше карти , разведе се и замъкна сина си в Израел .Мога да си представя , какво представлява. И от такива да очаквам нещо добро за България?
Аз откак съм жива виждам във власта едни и същи и техните синове и техните внуци . Синовете и дъщерите на шофьорите от УБО. Как си представяш , да те допуснат до властта? Не виждаш ли какви боклуци ни слагат за министри? Всички са в кюпа! И Сталинка , Станишев , Костов , Пирински, Гергов , сега някакви нови боклуци , но майките им , дядовците им. Навързани са като черва.


А нима ти си мислиш, че тия са богове, които могат да допуснат или да не допуснат. Цялата им власт се крепи на сляпото подчинение на огромното мнозинство, което им се подчинява, щото и то някак си успява. Но фундаменталният процес на развитието на кризата води до нарастващ дефицит. Единственото което го забавя е скоростното изяждане на базовата природа (от цялото човечество). Обаче това не може да продължава още дълго.
А всичките тия истории дето си ги виждала са истории които са възможни да се случват точно в сегашната система на организация. Когато тя бъде сменена, вече ще бъдат напълно невъзможни.
И нормалният човек ще достигне до избори и даже ще ги спечели, не защото сегашната власт ще го допусне (абсурдно е да си помислиш, че властта допуска или не допуска да бъде сменена, ако има демокрация) - а защото електоратът ще свали старата власт и ще избере новата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 631108
Постинги: 570
Коментари: 1693
Гласове: 836
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930