Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2022 14:39 - Маршировка по плаца - демократичното упражнение за ума - вечно ще се базикам с платените и малоумните
Автор: blog13 Категория: Политика   
Прочетен: 659 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.01.2022 14:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 (това нещо го писах във връзка с митниговото движение преди колко там години беше, когато някои хора също така се и позапалиха, а Волен Сидеров поведе един доста масов и дълъг поход, около 30 километра, в който участваха най-вече варлналии. нещото почва да е отново актуално във връзка с очертаващите се нови митинги шествия... а вероятно и майдани.)

1. "недостигът на мускулни движения детренира, отслабва не само нашите мускули, но и нашия мозък"

И. М. Сеченов

 

 

 

Наскоро една позната ме попита, с каква мисъл да тръгне да се къпе със студена вода през зимата? Понеже аз и обяснявах, че трябва.

 

Веднага й нахвърлях някои мисли, с които не само да тръгне, но и да се къпе със студена вода. Понеже, тренировката на тялото не се изчерпва само с маршировка по плаца и големите преходи на които трябва задължително да е трениран всеки истински митингаджия, ще споделя и с вас.

Можете, да си представяте, когато се къпете със студена вода, че това което е направило животните живеещи в полярните райони толкова издръжливи на студ, е именно животът в тия условия. Другото, което можете да си го представяте е че хората, които отиват да живеят в полярни условия, първоначално чувстват студ, но след няколко месеца във всичките им органи и кръвоносната им система се извършват промени, които ги правят доста издръжливи на студ, въпреки че не са потомствени евенки.

 

 

 

Освен това тренировката, вкл. на студ, подобрява здравето, апетита, съня, настроението и външния вид. Пропуснах ли нещо? А да - сексуалната активност. Представяйте си, че доминиращият тюлен в стадото покрива по една женска на всеки двадесет минути! А през това време конкуренцията не спи и изнасилва неговите женски /частната му собственост/ в ледената вода. Между другото и вие така правите със женските, които днес са собственост, на капиталистите и даже са дресирани, да ви казват предварително и без да сте ги питали, че не са ваша собственост.

 

 

 

 

И така - никога не забравяйте и винаги имайте предвид, дори и когато за известно време сте прекъснали тренировката, че при всяка адаптация трябва да спазвате принципа на постепенност, защото тия неща могат да бъдат смъртоносни в истинския смисъл на думата! При редовна и систематична (всеки ден и по два пъти на ден. но може в карен случай и три пъти седмично) тренировка обаче, можете да стигнете до крайности, при които да сте на границата на смъртта. От което животът във вас ще стане по-велик и много от способностите ви (също и умствените) ще се развият максимално. Имайте предвид освен това един много прост трик и принцип, който да прилагате често - тренировка за удоволствие! Примерно ако тичате, тичайте повечето пъти с леко темпо, все едно е разходка, в продължение примерно на двадесет минути . Целта е само удоволствието. Обаче с течение на времето разстоянието, което не отива отвъд удоволствието се увеличава. Периодично (примерно три пъти в месеца) трябва да правите по-тежки пробези, като в един момент при тях може да стигнете и до крайности и дори това е самоцел.

 

Самоубийствени тренировки? - Да, те могат да бъдат истински животворен извор. Но такъв физиологичен акробатизъм иска дълъг опит, познание и самопознание, което е свързано и с разнообразни системи на тренировка, комбинация на упражнения - а дори такова просто упражнение, като бягането има минимум хиляда варианта на тренировка.

 

 

 

В древна Елада на един камък е било написано "Искаш ли да бъдеш красив - бягай; искаш ли да бъдеш силен - бягай; искаш ли да бъдеш умен - бягай!"

 

"Здрав дух, в здраво тяло!" са казали, също така. А йогите казват, че умът влияе на тялото, а тялото влияе на ума - това е познатият ви от моите писантия кръговрат на общественото йерархическо взаимодействие. И Волен Сидеров, въпреки че не е съгласен, че грижата за дебелото черво е по-важна от грижата за душата, повежда народа на психо-физическа тренировка (на митинг) , което е в унисон с древната медицинска, спортна, религиозна и военна диалектика. Дори на входа на концлагера е било написано " Arbeit macht frei!", а Яне Сандански е казал "Да живееш, означава да се бориш: робът за свобода; а свободният за съвършенство!" Тъкмо тука обаче, Яне е влязал в противоречие с йогийската философия, защото според нея свободата и съвършенството са едно и също.

 

 

 

С това се връщам на полезните митинги, демонстрации на студа, и демократични походи на колкото се може по-дълги разстояния (сегашният 24 годишен преход от комунизъм към демокрация се превърна, струва ми се, от класическа маратонска в свръхдълга дистанция, което е добре - очаквайте вече да се появят и така жадуваните мутанти).

 

По времето на първите прояви на сегашната вълна от митингова демокрация във Варна, когато митингаджиите бяха тръгнали до летището и оня журналист от телевизия Алфа с бръснатата глава /Ивелин кой беше там/ по едно време рече, че са изминали 30 километра. Аз си помислих че сигурно е преувеличил с пет километра, въпреки че 30 километра преход не е нищо особено.

С каква мисъл преди всичко, да тръгват митингаджиите на такива преходи. Предлагам им винаги да си спомнят, че за един средностатистически тибетец или шерп, 24-часово непрекъснато ходене (евентуално с някакъв багаж на гърба), не е някакво особено постижение. Това тези могат да направят дори ходейки боси при минус 20 градуса целзии. По чукарите на Хималаите, Тибет или Каракорум! Нищо чудно, че на Норгей Тенсинг му е хрумнало, да каже "Да бъдеш велик и да правиш другите велики!"

 

 

 

Та въпросният журналист с бръснатата глава видя една сладурана, дето се беше изморила и беше седнала на тротоара да си почине. И отиде при нея да я пита, дали се е изморила. Как трябваше да подходи към нея, за да й повдигне бойния дух? Аз веднага бих я попитал, знае ли тя, че световният рекорд, за най-дълъг преход наведъж на цялата пехота на една армия е български?

 

 

 

 

И, БЪЛГАРИ! "Какви е деца раждала, раждала - ражда и днеска, българска майка юнашка!"

 

 

 

 

Цялата българска пехота, до последния войник без изключение, по времето на сръбско-българската война се е преместила от турската до сръбската граница, след като преди това е воювала, а след това е прегазила и сръбската армия. И е изминала около сто километра за по-малко от денонощие. Малко след нея дошла и артилерията, което е също световен рекорд. За жалост не си спомням точно разстоянията, но общо взето е така.

 

Така че българи, можете да тръгвате с тия полезни мисли на протестен митинг на всякакви разстояния. Бъдете сигурни освен другото, че това е и полезно за здравето и ума! А в съчетание с мизерията е още по-полезно.

 

 

 

Та ставаше въпрос, как сме прегазили сърбите, като преди това сме прегазили световните рекорди. За компенсация обаче словенците са отчели донякъде сърбите по-късно.

 

Става въпрос за 54годишния словенец Сречко Бергант, който пробягал хиляда колометра за десет дена.

 

 

 

А 61годишният австралиец Клиф Йънг спечелил традиционния маратон от Сидней до Мелбърн ( 875 км.), като пробягал разстоянието за пет дни и петнайсет часа.

 

Той изпреварил значително останалите участници - все младежи. А след това им предоставил половината от наградата си "тъй като проявили голяма упоритост".

Може следователно да се въоръжавате и с тия мисли, когато отивате на митиг.

 

 

 

2. Как да разберете, дали сте тренирали достатъчно ума си посредством тия демократични упражнения?

 

 

 

 

Предлагам ви следния много лесен тест:

 

 

 

 

Въпрос: Какво трябва да бъде съответното ефективно противодействие срещу конкретнен управляващ, който се разпорежда само с един подпис, за което дори получава заплата?

 

 

 

 

а) уволнение на управляващия с един подпис от електората

 

 

 

 

б) тридневен митинг на голяма група от хора, която обаче представлява малка част от електората

 

 

 

 

в) едномесечен митинг на голяма група от хора, която обаче представлява малка част от електората

 

 

 

 

г) самозапалване на някои участници в митинга

 

 

 

 

д) космически полет на електората до луната и обратно

 

 

 

 

 

 

 

 

При даден отговор а) - екстра сте! При б) и в) - а така, тренирайте!

 

 

 

 

ПРИ ДАДЕН ОТГОВОР г) ИЛИ д), ВЕДНАГА УВЕЛИЧЕТЕ ФИЗИЧЕСКАТА ТРЕНИРОВКА НА МАКС! ЗАЩОТО И НАЙ-ОПАСНИТЕ ТРЕНИРОВКИ СА ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ ПРЕД САМОЗАПАЛВАНЕТО!

 

 

 

 

3. "За нашите бели и хубави нощи,

 

за нощите с лудото тичане,

за дългото чакане, хитрото дебнене,

бързото смело отвличане,

 

 

 

за нашите утринни мириси,

 

дето росата едва е отронена,

за нашият сигурен бяг през мъглата,

за нашата плячка подгонене,

 

 

 

за нашият вик на победа,

 

когато еленът към нас се извий.

За нощния ужас и зной,

за дневния сън и покой -

да ги срещнем! Пред смъртния бой

вий, вий, вий!"

 

 

 

Накрая ще ви дам още доказателства, че тренировката на тялото е и тренировка и на ума и изобщо тия неща винаги са били свързани. Конкретно дивите животни от които произхождат съответните питомни са винаги по-умни. Това се отнася дори за зайците, но сега ще ви поговоря за вълците, които имат от една трета до една четвърт по-голям мозък от кучешкия и категорично са по-умни. Не стига това, ами са и с по-силно обоняние. Гледайте сега какво пише в книгата на Жерар Менатори "Животът на вълците":

 

 

 

 

"На остров Роял /САЩ / обхватът на територията на най-големите глутници /15 вълка/ бил 168 кв. километра. Тази територия била обикаляна всеки ден, сектор по сектор. Мич пише, че животните пробягват средно 50 км. на всеки 24 часа. Вълците следват винаги едни и същи маршрути, движейки се в индианска нишка, един след друг, със средна скорост от 8 км/ч, включително спиранията и почивките."

 

 

 

 

Като стана въпрос за почивките, да ви обърна внимание, че трябва да си изработите режим за тренировка с качествена почивка. Това е отделна тема, в която също има пинизи /най-вече от йога/ но няма да се спирам на нея. Ще ви обърна внимание само, че след дългото бягане, вълците също почиват. Ето ви още един цитат от гореспоменатата книжка:

 

 

 

 

"Когато вълците дълго бягат след плячка, каквито и да са резултатите от лова, им се налага да почиват. Според А. Мюри, публикувал интересно изследване на вълците край връх Маккинли в Аляска, когато вълк след дълъг лов пристигне в леговището си, той пада тежко и се отпуска, без да променя позата си в продължение на три-четири часа. Често дори не повдига глава, за да погледне евентуалните натрапници."

 

 

 

 

4. Защо избрахте да се самозапалвате?

 

 

 

 

 

Наистина, защо? Досега постоянно избирахте по-трудното и по-безсмисленото. То имаше обаче голям смисъл от гледна точка, на съзнателната тренировка, с цел развиване на тялото и ума. Вие избирахте да робувате в България. Избрахте, да си зарязвате къщите и заминавахте в чужбина и дори плашехте с това, че ще избягате и изоставите собствения си дом:  "Ще си зарежем домовете и ще си намерим други в Германия и Англия!", викахте. След което отивахте, да поробувате и в чужбина. Тия които оставаха тука, си залагаха и пердетата на банката (не зная дали си давате сметка, че в чужбина няма място за всички? то бива Христо Стоичков, да ни плаши, че ще ни лиши от звездното си присъствие, ама ако всички се изнесем, няма да остане и кого да заплашиш с напускане.). И когато банката ги взимаше, доста се самоубиваха. А други продължаваха да напрягат сили, за да робуват още по-яко. Браво бе! Като не сте тренирали, когато трябва, все пак - по-добре късно отколкото никога. И ето че вече решихте, да марширувате и на митинги. Сега целият месец май, традиционно е много хубав месец за манифестации - не го пропускайте! За да си довършите липсващия ви тренинг на тялото и ума и да се сетите, че има много лесен начин за оправяне на тая държава. Когато се палите обаче, това е неразбираемо за мене. Вероятно, тия дето се палят не са тренирали достатъчно и поради тая причина не им е дошъл умът в главата? Или пък са някакви извън всеобщия природен закон прецеденти. Може би всички вие сте мазохисти? Не си го обяснявам по друг начин, това твърдоглавие, да се предпочете робството зарад самото робство. И аз съм си мазохист, но не избирам робството(доколкото ми е възможно, защото все пак не живея на Марс) - аз си тренирам. Вероятно това е вашият начин? Но както видяхте всички философски концепции са единодушни, че работата е с цел освобождение, а робството не е самоцел. За това аз виждам, че точно тука е вашата грешка - т.е. вие не схващате разликата между робство и работа, мислите че това е едно и също. Трябва да разграничавате понятията! Arbeit macht frei! - медитирайте върху това!


https://bgman13.blog.bg/politika/2013/04/02/marshirovka-po-placa-demokratichnoto-uprajnenie-za-uma.1070691




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: blog13
Категория: Политика
Прочетен: 629881
Постинги: 569
Коментари: 1682
Гласове: 831
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930